Middeleeuwse feesten

Joepie, het is weer tijd voor de Middeleeuwse feesten! Altijd leuk om je in vroegere tijden te wanen, riddergevechten bij te wonen en te eten met een homp brood in plaats van mes en vork. En vergeet niet de vele kraampjes met de leukste koopjes! Voor Óbidos ben je helaas al te laat, maar twee andere grote middeleeuwse markten vind je de komende tijd in Santa Maria da Feira (iets onder Porto) en Silves (in de Algarve). Waar in Portugal je ook bent (nou ja, niet op de eilanden dan), zorg dat je één van deze markten bezoekt!

De Viagem Medieval in Santa Maria da Feira duurt nog tot en met 8 augustus. Hier wordt het verhaal van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, vertelt. Uiteraard compleet met de Slag van S. Mamede. In Silves vindt de Feira Medieval van 7 tot en met 15 augustus plaats. Hier worden drie eeuwen doorwandelt, de elfde tot de dertiende eeuw, waarbij de pluraliteit van de Portugese samenleving (destijds moren, joden en christenen) centraal staat. Voor wie in de oostelijke Algarve verblijft: je kunt ook nog terecht in Castro Marim van 26 tot en met 29 augustus.

Lees ook:Middeleeuwse feesten in Silves
Lees ook:Middeleeuwse feesten rond het kasteel
Lees ook:Vaar mee in boot op zonne-energie
Lees ook:Slag van São Mamede nagespeeld in Guimarães
Lees ook:De Santa Maria Manuela bij Sail Amsterdam 2010

Eén reactie op “Middeleeuwse feesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.