Café Aliança gesloten

Als je in de Algarve bent geweest moet je café Aliança gezien hebben. Dit café in het centrum van Faro is één van de drie oudste cafés van Portugal, samen met natuurlijk A Brasileira in Lissabon en Majestic in Porto. Mocht je café Aliança hebben overgeslagen tijdens je laatste bezoek aan Faro, ben je nu helaas te laat, want het is sinds gisteren gesloten.

Vandaag werd bekend dat de gemeente het pand heeft gesloten, omdat het gebouw waarin het café zich bevindt niet voldoende veilig bevonden werd door een onderzoekscommissie. Er zou zelfs instortingsgevaar zijn, waarschijnlijk te wijten aan slechte verbouwingen in voorgaande jaren. Aangezien café Aliança al meer dan honderd jaar toonaangevend is voor het stadsbeeld in Faro heeft de gemeente al akkoord gegeven voor noodzakelijke verbouwingen. Of de eigenaar deze verbouwingen van plan is te gaan doen is nog onbekend.

Lees ook:Nieuw ziekenhuis in Algarve
Lees ook:Aswolk: sommige Portugese luchthavens gesloten tot middernacht
Lees ook:Kunst en cultuur in de straten van Faro
Lees ook:Wat kosten die verkiezingen eigenlijk?
Lees ook:Vergeet je zonnebrandcréme niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.