Een dagje druiven plukken in de Alentejo

Het is weer een drukte van belang in de Portugese wijnregio´s. In de Alentejo, rond de Douro en op Madeira is de tijd van de jaarlijkse druivenpluk begonnen en het belooft een goed jaar te worden. Steeds meer wordt deze periode gebruikt voor het zogenaamde “enoturismo“, oftewel wijntoerisme. De mogelijkheden om getuige te zijn van de vindimas en bijbehorende rituelen en feesten zijn talrijk. Voor wie nog niet iets geregeld heeft biedt een hotel in de Alentejo een lastminute oplossing.

In hotel Vila Galé Clube de Campo in de Alentejo (vlakbij Beja) kun je voor €45,- een dag meekijken bij de druivenpluk. Je ziet het plukken van de druiven, maar ook het selecteren en het persen van de druiven, alles terwijl de traditionele liederen worden gezongen. Er wordt geluncht in het hotel en er volgt vanzelfsprekend een wijnproeverij. Dit aanbod geldt nog tot en met 10 september. Meer informatie zie de website van het hotel.

Lees ook:Portugal maakt zich op voor jaarlijkse druivenpluk
Lees ook:Vanuit Nederland vliegen naar Beja?
Lees ook:Een gratis diamant bij een flesje wijn
Lees ook:Hotel in Vilamoura beste van Europa
Lees ook:Eerste vlucht van luchthaven Beja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.