Favoriete restaurants: Casa da Fonte, Albufeira

Het is bijna kersttijd, dus er moet lekker gegeten worden. Je kunt ervoor kiezen uren in allereerst de supermarkt en vervolgens in de keuken door te brengen, maar misschien is het makkelijker om uit eten te gaan. Deze week daarom een aantal suggesties. We beginnen in de Algarve met restaurant Casa da Fonte in Albufeira.

Albufeira is altijd een beetje uitgestorven in de winter. Veel restaurants sluiten hun deuren (niet rond de feestdagen trouwens) en veel restaurants zijn ook niet echt geschikt voor de koudere dagen. Een geweldige uitzondering is Casa da Fonte. Zo ongeveer altijd geopend en met een heerlijke haard en gezellige authentieke sfeer. Het eten, ook belangrijk natuurlijk, is verrukkelijk en wat ik zelf zeer op prijs stel is de uitstekende service. In Casa da Fonte werken al jaren dezelfde mensen, die heel goed weten wat ze moeten doen. Pas op, want ze weten ook goed hoe ze de rekening kunnen doen stijgen door bijvoorbeeld een dure wijn in te schenken!Het is trouwens sowieso niet het goedkoopste restaurant, maar het is het geld waard.

Wat ik er bij moet vertellen is dat Casa da Fonte in de zomer ook erg leuk is! Dan kun je op het terras onder de bomen zitten, terwijl je de kok (zeker niet de jongste meer) achter de grill aan het werk ziet. Wel is het dan véél drukker natuurlijk. Je vindt Casa da Fonte in het oude centrum van Albufeira. Vlak voordat je het tunneltje naar het strand inloopt kun je een trapje omhoog aan de rechterkant. Dat trapje brengt je naar de deur van het blauw-witte Casa da Fonte.

Lees ook:Hamburgers en milkshakes
Lees ook:Michelin sterren voor elf Portugese restaurants
Lees ook:Favoriete restaurants: Colina Verde in Algoz
Lees ook:Favoriete restaurants: Ramires in Guia
Lees ook:Uit eten duur? Neem je eigen wijn mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.