Cocktails bij het strand van Albufeira

De barstraat van Albufeira, daar gebeurt het allemaal. De muziek concurreert met elkaar vanuit de verschillende bars en soms is het dringen in de twee straten om van de ene kroeg naar de andere te komen. Overal wordt gedanst, gedronken en versierd. Leuk hoor, maar als je de drukte of het rumoer een avondje zat bent kun je heel dichtbij een alternatief vinden: de Metz Bar.

Om de hoek van het visserstrand, ongeveer tegenover de lift die je naar het strand brengt, ligt een klein barretje verstopt dat de naam Metz draagt. Niemand van de locals spreekt echter over de Metz, maar over “Lima”, de naam van de eigenaar van dit cocktailbarretje. Lima is een uiterst bijzondere man. Hij verliet op jonge leeftijd zijn geboorteland Angola en zijn familie om zijn geluk in de metropool te zoeken. Een zware tijd  in Lissabon brak aan, want destijds waren gekleurde immigranten nog lang niet zo geaccepteerd als nu. Uiteindelijk belandde hij in de horeca in de Algarve waar hij het ook niet makkelijk had. Lima is echter een doorzetter, die knokte tot hij zijn eigen barretje kon openen. En met succes, want de “Metz” is al jaren een gewaardeerde bar in het oude centrum van Albufeira.

De hele bar draait om zijn eigenaar. Lima weet als geen ander in te schatten of hij een klant voor zich heeft die vermaakt wil worden, of een klant die graag met rust gelaten wil worden. Moet Lima de gastheer spelen, dan haalt hij alles uit de kast: hij doet goocheltrucs, vertelt over zijn schilderijen (die ook in de bar hangen en verkocht worden) of snijdt prachtige gezichtjes uit kurken. Ook verzamelde hij maandenlang via een tijdschrift de onderdelen van een skelet wat hij beetje bij beetje opbouwde in de bar. Elke keer als je bij hem binnenstapt vind je wel weer iets nieuws en geks op of achter de bar.

Ondertussen maakt hij met plezier lekkere cocktailtjes voor je. Wil je iets waar hij de ingrediënten niet van heeft? De volgende dag neemt hij het mee, zodat hij aan je wensen kan voldoen. De muziek past hij eveneens aan aan de klandizie. Wil je niet binnen zitten, dan kun je een plekje op het terras nemen. Hier zit je niet in de chaos van de barstraat, maar lekker rustig (tenzij er natuurlijk een concert op het plein is…). In de winter in de Algarve? Dan is alles gesloten, behalve Lima. Daar kun je altijd terecht!

Lees ook:Stappen in Albufeira (deel I)
Lees ook:Tegen de winterdip: OqueStrada
Lees ook:Manuel Lima gekozen tot één van 50 meest creatieve geesten
Lees ook:Kunst en cultuur in de straten van Faro
Lees ook:Vliegtuigcrash Portugal “bijzonder vreemd”

Eén reactie op “Cocktails bij het strand van Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.