Storytailors: mode uit een droom

De beste mode vind je in Milaan, Parijs of misschien ook New York. Dat is althans het algemene idee wat je krijgt uit de media. Maar het is soms ook zeker de moeite om te kijken naar die kleine verrassingen op de onbekendere plekken. Een goed voorbeeld daarvan is het Portugese ontwerpersduo Storytailors.

De naam Storytailors is perfect gekozen voor het werk van João Branco en Luis Sanchez, want de ontwerpen vertellen allen hun eigen verhaal. Fantasie, romantiek, dromen, vrouwelijkheid en positiviteit staan centraal. De inspiratie komt van Portugese dichters, fado´s, de jaren ´50 haute couture en sprookjes.Wat je bijvoorbeeld regelmatig terug ziet komen zijn ontwerpen geïnspireerd op de mantel van Roodkapje. Hoewel ik ongeveer alles wat ze maken wel in mijn kast zou willen hebben, zijn vooral de avondjurken en bruidsjurken adembenemend mooi.

Je kunt ontwerpen van Storytailors vinden in verschillende winkels in Portugal en in de eigen winkel in Lissabon (Chiado). De prachtige website, dat al een sprookje op zich is, vertelt je alles wat je wil weten: www.storytailors.pt

Lees ook:Mode ontwerpster vraagt aandacht voor Madeira
Lees ook:Luisteren naar Portugese geluiden
Lees ook:“Tantas Lisboas” nieuw album van Marco Rodrigues
Lees ook:Wereldmuziekfestival op mooiste plekje van de Algarve
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.