Fietsenwinkel in Lissabon

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Aan steile wegen geen gebrek. Desalniettemin hopen de eigenaren van de fietsenwinkel Rcicla de inwoners van de Portugese hoofdstad te kunnen inspireren de fiets te gaan gebruiken als dagelijks vervoermiddel.  Hun eigen inspiratie, hoe kan het ook anders, komt uit Amsterdam. Ze werden niet alleen gefascineerd door het massale fietsgebruik, maar ook door het type fiets. Nothing fancy, maar gewoon een simpel frame, twee wielen, een zadel en een stuur. Vooral de terugtraprem maakte indruk, dus deze vind je ook op de fietsen in de winkel.

Rcicla realiseert zich dat er naast de heuvels nog meer problemen zijn. Automobilisten houden geen rekening met fietsers en er zijn nergens fietspaden te bekennen. Op de website roepen ze toekomstige klanten op zich hier niets van aan te trekken. Als er namelijk niemand gaat fietsen, zal er nooit een fietspad worden aangelegd. Misschien wonen er nog Nederlanders in Lissabon die willen bijdragen aan dit initiatief? Ze doen trouwens ook aan recycling van fietsen, dus als je nog iets ouds hebt staan kun je ook bij ze terecht!

Een typisch Nederlandse fiets vind je hier: Rcicla, Rua José Fontana 7-A, Paço de Arcos (dorpje aan de kust tussen Lissabon en Cascais).

Lees ook:Fietsles in Lissabon
Lees ook:Gratis fietsen in Monte Gordo
Lees ook:De mooiste uitzichten op Lissabon
Lees ook:Overvaller verbergt gezicht met onderbroek
Lees ook:Downhill fietsen middenin de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.