Luxe zeep uit Portugal

Zo bekend als de port is het nog lang niet, maar toch geniet de zeep van Claus Porto ook internationale faam. Wat in 1887 begon als de allereerste zeep- en parfumfabriek in Portugal, opgericht door de Duitsers Ferdinand Claus en Georges Schweder, is inmiddels uitgegroeid tot een populair luxeproduct, de favoriet van grote sterren als Kate Moss en Oprah Winfrey, dat niet alleen voor het wassen wordt gebruikt, maar ook ter decoratie van het huis.

Claus Porto zeep ruikt niet alleen erg lekker, maar wordt verpakt in prachtige handgeschilderde wikkels. Dit was een idee van Ach Brito, de Portugees die de fabriek overnam toen de Duitsers ten gevolge van de Eerste Wereldoorlog waren genoodzaakt te vluchten. Sindsdien is de populariteit van de zeep niet te stoppen. De lijn werd uitgebreid, zodat je nu ook badzout of geurkaarsen in beeldschone doosjes en douchegel kunt kopen van het merk.

Je kunt Claus Porto producten kopen via de webshop, of bij verschillende winkels in Portugal. De fabriek heeft een eigen winkel die op weekdagen tussen 10.00 en 18.00 geopend is: Ach Brito & Ca, Rua de Castelões Sul 346 Fajozes

Lees ook:Mag Larcher de Brito blijven kreunen op Wimbledon?
Lees ook:Het lekkerste gebakje van de wereld
Lees ook:Voordeelpas voor toeristen in Porto
Lees ook:Boektip: Portugal Through My Eyes
Lees ook:Notitieblokje van José Mourinho te koop

Eén reactie op “Luxe zeep uit Portugal

  1. Nasilevitch

    Beste,

    thx voor de inspiratie, ziet er een leuk item uit.

    Nasilevitch Glorieux

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.