Tips om te emigreren

Foto: The truth about (Flickr)

Emigreren is een wens van heel veel Nederlanders. Als je speelt met de gedachte naar Portugal te gaan verhuizen heb je misschien iets aan de tips van Pamela. Op haar website portugaltips.com krijg je uitleg over de regels die gelden bij bijvoorbeeld het invoeren van een auto of het aanvragen van residentie. Tegen een kleine vergoeding kun je ook allerlei benodigde formulieren downloaden. Handig!
Ook vind je een schat aan informatie op de website van de Nederlandse ambassade. De link brengt je meteen naar het deel voor Nederlanders die zich willen vestigen in Portugal. Ook hier kun je formulieren downloaden. Als je eenmaal in Portugal bent zijn er vier consulaten waar je terecht kan: in Albufeira, Porto, Ponta Delgada en Funchal.

Waar je ook een kijkje kunt nemen is de site van de Portugese Vreemdelingendienst (Serviço de de Estrangeiros e Fronteiras).

Natuurlijk moet je ook nog allerlei dingen regelen in Nederland. Bijvoorbeeld met de belasting, de AOW/ANW of de zorgverzekering. Een erge handige checklist vind je ook op internet.

Lees ook:Portugees leren op je iPhone
Lees ook:Uit het bushokje op je tas
Lees ook:Trendy en hip in de Algarve
Lees ook:Kamperen in Portugal
Lees ook:Genot voor alle zintuigen in Porto

6 reacties op “Tips om te emigreren

 1. adriana vos

  De site ziet er leuk uit, echter met zeer verouderde informatie en daarmee wordt voor toekomstige emigranten de zaken alleen nog maar meer onduidelijker. Voorbeeld….. het moeten gaan naar een vreemdelingendienst om residentschap aan te vragen is reeds 2 jaar geleden afgeschaft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vic

  Neem contact op met een NL consulaat in Portugal of kijk in de vele forums over Portugal. Niet zo moeilijk toch. Wat een gezeur…
  Vic

    /   Beantwoorden  / 
 3. adriana

  Hoezo wat een gezeur, waar doel je op??

    /   Beantwoorden  / 
 4. willekekoerhuis

  Helemaal geen gezeur! En daarom heb ik er een stukje bijgezet met een link naar de ambassade en naar de SEF. Ik was ook in de veronderstelling dat het nog steeds via de SEF liep, maar zie op de site van de amba dat het nu ook via de gemeente kan. Hoe dan ook, hoe completer hoe beter!

    /   Beantwoorden  / 
 5. emigreren naar portugal

  Je kunt ook eens kijken op latravia.com/nl-NL/portugal/43/emigreren-naar-portugal daar staat bijna alles wat je nodig hebt.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Marlou

  Waar wachten we nog op?! Vamos!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.