490.000 woningen te koop in Portugal

Tweede huis in Portugal? Het aantal koophuizen is inmiddels opgelopen tot rond de 490.000, aldus het bedrijf Confidencial lmobiliário, dus er is volop keuze! De goedkoopste vind je in het noorden van het land, de duurste in de Algarve. Het grootste aanbod bestaat in de regio Lissabon (48%) en de regio Porto (23%). Het meest beperkte aanbod biedt de Alentejo (1%). Van de 490.000 aangeboden woningen is 63% “tweedehands”. In het midden van Portugal, in Porto en in de Algarve vind je relatief veel nieuwbouw.

En wat moet dat nou kosten, zo´n huis in Portugal? Zoals gezegd is de Algarve het duurst. Hier betaal je gemiddeld 1.771 euro per vierkante meter. In de Alentejo kost een vierkante meter je al gauw 1.192 euro en het minst betaal je in het noorden (gemiddeld 964 euro per vierkante meter). Aangezien de Douro regio het nieuwe Toscane wordt genoemd en duidelijk in opkomst is, is het wellicht een idee te kijken wat je mogelijkheden hier zijn… Zie je door de bomen het bos niet meer? Eén van de vele Nederlandse makelaars in Portugal helpen je vast graag.

Lees ook:Kersttip: de grootste kerststal van het land
Lees ook:Ski en skate indoor geopend
Lees ook:Expo 2010 Shanghai: economische kansen
Lees ook:Iberische lynx moet terugkeren in Portugal
Lees ook:Jacuzzi in de wolken

2 reacties op “490.000 woningen te koop in Portugal

  1. Wim Minten REMAX

    REMAX heeft mooie huizen voor betaalbare prijzen in overvloed. Laat maar weten waar u naar op zoek bent, wij vinden het voor u.

    Hartelijke groet en tot gauw,
    Wim Minten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.