Bejaarde in elkaar geslagen om bedplassen

(foto: Ben + Sam, Flickr)

Jacinta Formigo (66 jaar) en haar zoon Carlos (42 jaar en zwaar geestelijk gehandicapt) woonden in huis bij Jacinta’s andere zoon Ricardo en zijn vrouw Germana. Heel mooi dat zoiets nog regelmatig voorkomt in Portugal zou je kunnen zeggen, maar helaas werd deze week duidelijk dat het plaatje helemaal niet zo mooi is. Jacinta en Carlos werden namelijk opgesloten en mishandeld, terwijl zoon en schoondochter het geld van pensioen en gehandicaptenuitkering opstreken.

Het was Joaquim Formigo, de broer van Jacinta, die het geval meldde bij de autoriteiten. Hij had verontrustende verhalen gehoord van zijn zus, maar ook Ricardo zelf was bij hem gekomen om hulp te vragen. Schoondochter Germana zou namelijk de schuldige zijn van al het leed. Ricardo mocht zijn moeder en broer niet naar behoren verzorgen en hij durfde zijn vrouw niet tegen te spreken, aldus het verhaal van oom Joaquim.

Jacinta werd gedurende vijftien dagen opgesloten in haar kamer zonder eten te krijgen en zonder zich te kunnen wassen. Toen de deur uiteindelijk openging werd ze geslagen omdat ze in bed had geplast. De geestelijk gehandicapte Carlos werd opgesloten in de badkamer, waar hij water dronk uit het bad waarin hij ook zijn behoefte deed.

Ricardo en Germana worden inmiddels verhoord in de rechtbank van Coruche. De familie hoopt dat Germana voorgoed achter de tralies zal verdwijnen, en zien Ricardo voornamelijk als een derde slachtoffer.

Lees ook:Negen Portugese slaven ontdekt in Spanje
Lees ook:Notitieblokje van José Mourinho te koop
Lees ook:Tienermoeder doodgeslagen in leegstaand gebouw
Lees ook:De vierentwintig van Queiroz
Lees ook:Portugese koningen deel V: O Bolonhês

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.