Opnieuw val rotsblok in Albufeira

Vannacht is op het Praia de Santa Eulália in Albufeira een rots ingestort. Een rotsblok van tien bij vijf meter werd vanochtend aangetroffen op het strand door een schoonmaker. Gezien het tijdstip is de verwachting dat er deze maal geen slachtoffers zijn gevallen. Op een naastgelegen strand (Maria Luísa) kwamen deze zomer vijf mensen om het leven door het afbrokkelen van een stuk rots. Nadien zijn alle rotsstranden van de Algarve aan een inspectie onderworpen om een risico op herhaling uit te sluiten. Desondanks kwam er dus vannacht weer een rotsblok naar beneden. Ongetwijfeld zal dit een nieuwe discussie aanwakkeren omtrent de veiligheid van de stranden van de Algarve.

Lees ook:“Afbrokkelen van rots is niet te voorspellen”
Lees ook:Opnieuw vallende rots in Algarve
Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots
Lees ook:Vallende rots doodt vijf Portugezen in Albufeira
Lees ook:Gevaarlijke stranden in de Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.