Negen Portugese slaven ontdekt in Spanje

De politie van Guarda heeft meer dan twee jaar besteed aan een onderzoek naar ontvoering, mensenhandel en slavernij van Portugezen in Spanje. Gisteren werd bekend gemaakt dat drie mensen zijn opgepakt: een echtpaar en hun zoon. De drie Portugezen waren woonachtig in Spanje en ronselden mannen in Portugese dorpjes van het district Castelo Branco om voor een zogenaamd hoog salaris in Spanje te gaan werken. De slachtoffers werden naar de regio rond Valladolid gebracht, waar ze werden opgesloten, beroofd van hun legitimatie en als slaven werden ingezet in de landbouw. Dit was het lot van in ieder geval negen mannen, maar mogelijk zullen nog meer gevallen opduiken.

Het onderzoek begon toen één van de mannen wist te ontsnappen en uitgehongerd en in shock terugkeerde in Portugal. Hij wist te vertellen hoe verschillende Portugezen  werden mishandeld en opgesloten, terwijl ze zwaar werk moesten doen op Spaanse quintas zonder ook maar een cent van een salaris te zien. Dit geld zou namelijk nodig zijn voor de betaling van het onderkomen en eten. In één van de gevallen was dit onderkomen een oude volière, die streng werd bewaakt.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de slachtoffers – in de leeftijd tussen twintig en vijfendertig jaar -  in eerste instantie vrijwillig meegingen naar Spanje, gelokt door het vooruitzicht van een goed salaris. Ook bleek dat de eigenaren van de Spaanse quintas niet op de hoogte waren van de manier waarop de mannen werden behandeld. Daarom zijn momenteel alleen de drie Portugezen in staat van beschuldiging gesteld. Het echtpaar zal zich moeten verantwoorden voor een Portugese rechtbank. De zoon zit al in de Spaanse gevangenis voor andere geweldsdelicten.

Lees ook:Frans-Algerijnse gang beroofd meer dan dertig luxe hotels van Algarve
Lees ook:Vrouwen krijgen minder betaald dan mannen
Lees ook:Portugese koningen deel XVIII: O Prudente
Lees ook:Maddie in de US?
Lees ook:Spanje en Portugal één land?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.