Gevaarlijke stranden in de Algarve

In augustus is het twee jaar geleden dat vijf mensen omkwamen op één van de stranden van Albufeira door een vallende rots. Op het journaal van de zender SIC was vanmiddag te zien dat 72 stranden in de Algarve nog altijd risico´s met zich mee brengen op dit gebied.

Hoewel de laatste twee jaar de controles zijn opgevoerd en hier en daar rotsen gecontroleerd ten val zijn gebracht, is het gevaar niet geweken. Meer dan 150 stranden in Portugal, waarvan 72 in de Algarve, zijn nog altijd gevaarlijk. In de Algarve werden dit jaar zelfs vier nieuwe stranden bijgeschreven op het lijstje.

Iedereen die deze zomer een handdoekje wil neerleggen zal dus moeten oppassen. De gevaarlijke gebieden zijn gemarkeerd met bordjes waarop staat “perigo“, oftewel gevaar. Tijdens dit drukke Pinksterweekend blijkt echter dat veel mensen toch het risico nemen als het strand al vol ligt, en onder de gevaarlijke klif gaan liggen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees ook:Stranden van de Algarve mogen open blijven
Lees ook:De zonsondergang van Senhora da Rocha
Lees ook:Albufeira herdenkt slachtoffers gevallen rots
Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira
Lees ook:Opnieuw vallende rots in Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.