Portugal beperkt toestroom migranten

In het kader van de economische crisis heeft de Portugese regering besloten minder visa te verstrekken aan immigranten van buiten de EU. Door de toegenomen werkloosheid (van 7,6% vorig jaar tot 8,8% nu) is er minder plaats voor buitenlandse arbeidskrachten. In totaal zullen er 56% minder visa worden uitgegeven, wat neerkomt op de acceptatie van zo´n 3.800 aanvragers, waar vorig jaar nog 8.600 mensen werden toegelaten.

De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft verklaard teleurgesteld te zijn in de beslissing. Hij herinnert Portugal er aan dat Brazilië altijd zeer gastvrij is geweest ten opzichte van migranten. De Brazilianen zijn de grootste allochtone groep in Portugal, maar zullen het dus moeilijker gaan krijgen om het land binnen te komen.

Lees ook:Portugal staat open voor Guantánamo gevangenen
Lees ook:“Alleen Portugezen zelf negatief over Portugal”
Lees ook:Acht nieuwe gezichten in Portugese regering
Lees ook:Portugees redde 30.000 mensen tijdens Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Huizenprijzen in Portugal stijgen ondanks crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.