Rijkste Portugezen steeds minder rijk

(foto: Tracey O, Flickr)

De 25 rijkste Portugezen van 2008 zijn samen een stukje minder rijk dan het jaar ervoor. Ten opzichte van 2007 daalde hun gezamenlijk fortuin met 8,5%. Ook in 2007 werd er al een daling waargenomen in de financiën van de rijkste Portugezen. Zielig zijn ze echter nog niet, want ze zijn nog steeds goed voor miljarden euros. Rijkste Portugees is nog steeds Américo Amorim (eigenaar van kurk producent Cortiça Amorim) met 2 miljard euro. Dit is echter wel een verlies van 30% ten opzichte van vorig jaar. Daarna volgt Belmiro de Azevedo (eigenaar van Sonae), die in twee jaar de helft van zijn vermogen verloor (van 3 miljard naar 1,4 miljard). De rijkste Portugese vrouw, Maria do Carmo Espírito Santo e Silva (van Grupo Espírito Santo en Grupo Santogal) steeg drie plaatsen in de lijst, tot de vierde plaats met 730 miljoen euro. De gemiddelde leeftijd van deze rijken is 65 jaar. De jongste rijk is 44 jaar.

Lees ook:Drie Portugezen in lijst van Forbes
Lees ook:Rijkste Portugees ter wereld ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Rijkste Portugezen nog rijker geworden
Lees ook:Meer scheidingen, minder huwelijken
Lees ook:Portugal niet scheutig met ontwikkelingshulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.