Rijkste Portugezen nog rijker geworden

Portugal bevindt zich in een ernstige financiële crisis, maar dat geldt niet voor de allerrijksten van het land. Zij hebben hun fortuin het laatste jaar weten uit te breiden met 17,8%. Dit betekent dat de 25 rijkste Portugezen nu goed zijn voor een slordige 17,4 miljard euro, een bedrag dat neerkomt op 10,1% van het Bruto Binnenlands Product van vorig jaar.

De rijkste Portugees is en blijft Americo Amorim. Deze koning van de kurk is verantwoordelijk voor een groot deel van de inkomstenstijging dankzij de winst die hij behaalde met energiebedrijf GALP. Alexandre Soares dos Santos is dit jaar de nummer twee van de lijst en heeft daarmee Belmiro de Azevedo naar de derde plaats verdreven. De eigenaar van detailhandelconcern Jerónimo Martins deed dit jaar zeer goede zaken met supermarktketen Biedronka in Polen en wist daardoor een plekje te stijgen in de lijst.

Zoals te verwachten viel wordt op deze berichten in de Portugese pers fel gereageerd door de Portugezen. Veel reacties beschuldigen Portugal’s rijken van opportunisme en criminaliteit. Het feit dat de rijken nóg rijker zijn geworden, terwijl de gewone Portugees de broekriem steeds meer moet aanhalen resulteert in weinig sympathiserende reacties.  Slechts hier en daar heeft een lezer de moed om bewondering uit te spreken voor hetgeen de rijken hebben bereikt.

Lees ook:Rijkste Portugezen steeds minder rijk
Lees ook:Drie Portugezen in lijst van Forbes
Lees ook:Rijkste Portugees ter wereld ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Portugezen onder meest depressieven van Europa
Lees ook:Herinneringen aan 25 April

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.