Vreemde vruchten: de Cherimoya

In andere landen zie je soms vreemde dingen groeien en bloeien en vreemde dingen die te koop worden aangeboden op de markt. Misschien dat je in Madeira bent geweest en tegen deze vrucht bent aangelopen. Maar wat is het nou eigenlijk?

Dit is een zogenaamde cherimoya, of zoals de Portugezen het noemen een anone. De vrucht komt uit Zuid-Amerika, en vooral Chili is een grote exporteur. Je komt ze inmiddels ook wel eens tegen in Nederland. Ze groeien aan struiken of lage bomen. Het is een hartvormige vrucht met een groene schil, die óf geschubd is óf glad en aanvoelt als leer. Het vruchtvlees is wit en roomachtig en smaakt zeer zoet. Er zitten veel zwarte pitten in de vrucht.

In Portugal is Madeira het gebied waar je ze het meest tegenkomt. Ze produceren er jaarlijks 850 ton cherimoya´s. Daarnaast vind je ze in Europa ook veel in Spanje.

Lees ook:Vreemde vruchten: de Loquat
Lees ook:Vreemde vruchten (en dranken): de Medronho
Lees ook:Vreemde vruchten: de Morel (en over ginjinha)
Lees ook:De johannesbroodboom: over cola, goud en chocola
Lees ook:ID Shirt: T-Shirt met geheime boodschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.