Herinneringen aan 25 April

Over vier dagen wordt in heel Portugal de Anjerrevolutie herdacht. In voorbereiding daarop vroeg de online versie van het Jornal de Notícias aan lezers om herinneringen aan die dag in te sturen. De reacties worden opgenomen in de rubriek Cidadão Repórter en zijn de moeite waard te lezen voor geïnteresseerden in de Portugese geschiedenis (en die Portugees kunnen lezen uiteraard).

De televisiezender RTP2 draagt ook bij aan de herdenking, door een televisiemarathon van documentaires over het onderwerp uit te zenden. Deze marathon gaat op 24 april om 22.30 van start en zal ongeveer 24 uur duren. Voor meer informatie over de Anjerrevolutie kun je ook de berichten van vorig jaar op dit blog nalezen.

Lees ook:Portugal herdenkt Amália Rodrigues
Lees ook:Helikopter strooit anjers uit over Lissabon
Lees ook:Vierenzestig Portugese documentaires
Lees ook:Heropening Salazarplein op 25 april zorgt voor protest
Lees ook:Exportbalans van energie positief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.