Prijswinnende graffiti

De Britse krant “The Guardian” publiceerde vorige week in een fotoserie de tien beste “street art works” van de wereld. Onder deze tien bevindt zich een opvallend werk in Lissabon, namelijk de graffiti op een gebouw aan de Avenida Fontes Pereira de Melo. De graffiti is een reactie op de olieramp in de Golf van Mexico begin dit jaar. Je ziet hoe een olie baron, met op zijn kroon de logo’s van Shell, BP, Esso en andere oliebedrijven, aan een rietje zuigt dat in de aardbol is gestoken. 

De graffiti is het werk van de zeer bekende graffitikunstenaars Os Gémeos (twee Braziliaanse broers), de Italiaan Blu en de Spanjaard Sam3. Er werd ook een Portugees in de lijst van de Guardian opgenomen. Alexandre Farto, of beter gezegd VHILS, is verantwoordelijk voor de twee portretten die een afgebrokkelde muur in de Leake Street tunnel onder Waterloo Station in Londen sieren.

Voor de reportage van de Guardian klik hier.Voor het werk van VHILS klik hier.

Lees ook:Lissabon en Porto op Google Street View
Lees ook:Portugees elftal terug in top 10 van FIFA
Lees ook:Wielrennen: Volta a Portugal begonnen
Lees ook:Nieuwe trainer Benfica bekend
Lees ook:Twee Nederlanders omgekomen in vliegtuigongeluk Portugal

5 reacties op “Prijswinnende graffiti

 1. Jeroen

  Dat ziet er zeker goed uit. Lijkt me enorm lastig om zoiets groots te ontwerpen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Charles

  Thank u so much dude for sharing your wonderful experiences with all of us. I’m gonna come back again looking for some updates.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Liam

  Keep ‘em coming… you all do such a great job at such Concepts… can’t tell you how much I, for one appreciate all you do!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Save Your CBC

  I totally agree with what you are saying here! It there were more editors like you guys, there would be more such needed information available for free and with no registrations needed! Looking forward for the updates!

    /   Beantwoorden  / 
 5. gold price

  STADSDICHTER VOOR HULST? Hulst – In BN/De Stem van 21 oktober stond een curieus artikel over de mogelijke Stadsdichter voor de Zeeuwse gemeente Hulst . Hoewel de gemeente er nog niet over uit is of ze überhaupt zo’n dichter wil, heeft zich al wel een kandidate gemeld: Myriam Nagelkerke . Nagelkerke, geboren in Hulst, woont in Heeze, nabij Eindhoven. Ze was lerares Nederlands en sinds haar dertiende zijn werken van haar gepubliceerd, volgens BN/De Stem. Op google zijn van die publicaties echter weinig tot geen sporen aan te treffen. Wel lijkt ze actief in het uitvaart- en terminale zorgwezen. De Hulstse Cultuur-wethouder F. van Driessche spreekt het mogelijk toeristische gehalte van een stadsdichter wel aan, al is hij niet specifiek op zoek naar een stadsdichter. Voor onze lezers: dit is geen verdwaald bericht van Radio Bergeijk , al doet het vervolg van het verhaal dat wel bevroeden: De Hulstse Stadspoëet ‘moet de stad, of elementen daarvan, in een gedicht vangen. Een stadsdichter kan zijn of haar diensten aanbieden bij bijzondere gelegenheden, maar ook een dichterlijke visie geven op het dagelijks leven in de stad.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.