5 leuke gezinsvakantie bestemmingen in Portugal

Denk jij dit jaar aan een warme vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan is een vakantie naar Portugal een echte aanrader. Dit zonnige land heeft genoeg leuke plekken die geschikt zijn voor een gezinsvakantie. Het is daarnaast ook nog eens in enkele uren met het vliegtuig te bereiken, maar je kunt natuurlijk ook een roadtrip plannen en onderweg wat leuke tussenstops maken. Zien de kinderen meteen nog meer van Europa!

Familievakantie in Alentejo

De regio Alentejo is een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin. Het gevarieerde landschap met heuvels, korenvelden, olijfboomgaarden en wijngaarden zorgt voor mooie vakantieplaatjes. Naast het bezoeken van diverse natuurparken, kun je hier ook een bezoek brengen aan historische vestigingsstadjes. De stad Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft prachtige, Romeinse bezienswaardigheden. Niet alleen mooi om te zien, ook nog eens leerzaam voor de kinderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om neer te strijken op het strand in Alentejo.

Cultuur snuiven in Lissabon

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn, is het wellicht een leuk idee om wat meer cultuur te snuiven in de Portugese hoofdstad Lissabon. In deze sfeervolle stad is er voor het hele gezin wat te beleven. Verken de straatjes vanuit een gele tram en kom terecht op prachtige uitkijkpunten. Leuke uitstapjes met kinderen zijn onder andere de dierentuin ‘Jardim Zoológico’ of het ‘Oceanário de Lisboa’, het grootste binnen aquarium van Europa. Maar er zijn ook genoeg groene parken waar de kinderen even lekker kunnen spelen.

Zon, zee en strand in de Algarve

Misschien wel de bekendste familievakantie bestemming om met kinderen naartoe te gaan is de Algarve. Hier kun je echt op en top genieten van een ontspannende vakantie. Zoek je een schoon en kindvriendelijk strand? Dan is het Meia Praia-strand een echte aanrader. Kinderen kunnen er naast zwemmen ook leren surfen of bodyboarden. En om de vakantie nog extra speciaal te maken, kan er gezwommen worden met dolfijnen! Kortom, een bestemming voor iedereen.

Zoek de rust op in het noorden

In Noord-Portugal kun je op en top genieten van een bestemming zonder massatoerisme. In dit gebied is er genoeg te beleven, dus vervelen hoeft jouw gezin zich niet. Je kunt bijvoorbeeld de havenstad Porto bezoeken, waar je ook veel kunt ontdekken met het gezin. Maak een boottripje over de Douro-rivier of bezoek het museum met oude trams. De natuur in Noord-Portugal is ontzettend geschikt voor avonturieren en leent zich goed voor outdoor activiteiten.

Gezinsvakantie op het Portugese Madeira

Het eiland Madeira ligt ongeveer 1000 kilometer verwijderd van de Portugese kust, maar maakt wel onderdeel uit van Portugal. Het eiland biedt genoeg activiteiten voor jong en oud. Een leuke en leerzame bezigheid is ‘Parque Tematico da Madeira’. Kinderen kunnen hier in de speeltuin spelen of door het doolhof dwalen en tegelijkertijd van alles leren over de geschiedenis, cultuur en natuur van Madeira. Of wandel samen langs alle prachtige bloemen en planten van het eiland.

Lees ook:De alles-in-1-vakantie: Costa da Lisboa
Lees ook:De geschiedenis van Madeira in zestig minuten
Lees ook:Niet zonnen, maar op excursie
Lees ook:Tips voor kinderen in de Algarve
Lees ook:Backpacken in Portugal