Totaal relaxen met drijftherapie

Het klinkt écht heel lekker: totaal gewichtsloos ronddrijven in een zogenaamd flotarium. In Nederland kun je het doen in Amsterdam bij Koan Float, maar waarom niet een weekendje naar Lissabon om helemaal tot jezelf te komen? Het is een heel simpel concept: je drijft in een futuristische capsule op water met een hoge concentratie minerale zouten. Je lichaam hoeft dus in de eerste plaats geen energie te steken in het gevecht met de zwaartekracht. Daarnaast kun je ook andere zintuigen voor even helemaal uitschakelen, want het zal totaal stil en donker zijn. Bovendien heeft het water waarin je ligt ongeveer dezelfde temperatuur als de buitentemperatuur van je lichaam, namelijk 35,5 graden. Hierdoor ben je je niet eens bewust van het water. Niets te zien, niets te voelen, alleen maar relaxen. Mocht je dit juist helemaal niet prettig vinden, kun je er ook voor kiezen een bepaalde kleur in je capsule te zien, of een bepaalde muziek te horen.

Een sessie duurt standaard een uur, maar kan ook verlengd worden.  Aangeraden wordt in ieder geval drie sessies te ondergaan om echt goed de resultaten te voelen. De eerste sessie kan namelijk nog onwennig zijn, bij de tweede leer je je aanpassen en pas in de derde sessie kun je optimaal genieten. Eén sessie kost €55,- en drie sessies €120,-. Als je in de buurt woont kun je ook een voordeelpakket aanschaffen om regelmatig te kunnen floaten.

B Balanced Flotation Center
Avenida do Mediterrâneo 1.02.1.1 B – Lisboa
(00351) 218 943 260

Lees ook:“Wie geen hond heeft, jaagt met een kat”
Lees ook:Portugees gebruikt 109 liter water per dag
Lees ook:Bejaarde in elkaar geslagen om bedplassen
Lees ook:Wat is er geworden van de familie Jipping?
Lees ook:Cabo de São Vicente: feiten en fictie

3 reacties op “Totaal relaxen met drijftherapie

 1. Nelson

  In Nederland bestaat dit al jaren! in Amsterdam. het heet Koan Floaten en te vinden op de Herengracht in Amsterdam!
  groet uit Amsterdam

    /   Beantwoorden  / 
  1. willekekoerhuis

   Ik heb het direct aangepast. Goed nieuws!!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Nancy

  In België Turnhout bestaat het floaten nu ook! Het heet Float Center Kempen en te vinden op het Zevendonkplein 4 in Turnhout!
  http://www.floatcenterkempen.be
  Floaten groetjes uit de Kempen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.