Shoppen op de souk van Lissabon

Eén van mijn favoriete plekjes in Lissabon is het Castelo de São Jorge. Hoog boven de stad, lekker koel onder de bomen kun je heerlijk een middagje van het fenomenale uitzicht genieten. Hoewel het één van de belangrijke toeristische trekpleisters is ademt het altijd een zekere rust uit. Dit weekend zal het echter anders zijn, want dan transformeert het kasteel zich tot een heuse Arabische souk.

Op de plek waar in de twaalfde eeuw de Moren tevergeefs vochten tegen de troepen van de eerste koning van Portugal, zullen dit weekend oude tijden herleven. Naast de kraampjes waar je van alles en nog wat kunt kopen, kun je genieten van buikdanseressen, je handen of voeten laten beschilderen met henna of genieten van een geurige waterpijp. En je eet eens een dag geen sardientjes, maar een lekkere oriëntaalse maaltijd. Alhamdulillah!

Wanneer: 29, 30 en 31 juli van 09.00u tot 21.00u
Kosten: de normale entree van het kasteel, dus € 7,00 (als je voor geen enkele korting in aanmerking komt)

Lees ook:Centrum Mértola verandert in Arabische Souk
Lees ook:Wonderen van Sintra: Castelo dos Mouros
Lees ook:De legende van het meer der Zeven Steden
Lees ook:Slakkenfestival in Algarve
Lees ook:Slag van São Mamede nagespeeld in Guimarães

Eén reactie op “Shoppen op de souk van Lissabon

  1. Simon

    Inderdaad heerlijk genieten daar. Lekker zonnetje! Waterpijp erbij. Die waterpijpen worden echt steeds meer een rage. Je kunt ze nu ook op internet gewoon laten bestellen heb ik gezien,. Kijk deze site: http://premium-hookahs.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.