Angélico Vieira omgekomen in auto-ongeluk

Voor de minder jonge lezers van dit blog zal dit bericht weinig zeggen, maar ik was er zelf dermate over geschokt dat ik het toch wilde vermelden. Afgelopen dinsdag is de Portugese zanger/acteur/model Angélico Vieira omgekomen in een verkeersongeval (misschien voor velen al oud nieuws, maar ik was nou eenmaal op vakantie). Daarmee is hij de tweede acteur van de tienersoap “Morangos com Açucar” die om het leven komt bij een auto-ongeluk.

Ja, ik beken schuld: ik heb jaren “Morangos com Açucar” gevolgd. Ik kan me dan ook nog goed de aflevering herinneren waarin Dino (zijn echte naam Francisco Adam) werd herdacht, nadat hij in 2006 door een verkeersongeluk om het leven was gekomen. Hij was nog volop actief in de serie en moest dus ineens uit het verhaal worden geschreven, wat nergens op sloeg. Ze gaven hem wel een prachtig eerbetoon in de serie op de muziek van Hands on Approach.

David was de naam van Angélico toen hij jaren geleden meedeed in “Morangos com Açucar“. Hij was onderdeel van de band D’ZRT, die voortkwam uit de serie en gaf daarmee mega concerten in Portugal. Later ging hij solo, en ja, ik moet weer bekennen: ik heb de cd. Op de dag van het ongeluk zou zijn tweede album uitkomen. Hij was ook bekend als het vriendje van de prachtige actrice Rita Pereira. Ze speelden samen in bijvoorbeeld de soap “Doce Fugitiva“, maar beëindigden in 2009 hun relatie.

Vele Portugese artiesten, acteurs en andere celebrities hebben geschokt gereageerd op het bericht. De acteur, zoon van Angolese ouders, was slechts 28 jaar oud. De pers speculeert volop over de oorzaak van het ongeluk, maar te hard rijden lijkt de meest genoemde reden. Het ongeluk had vooral ook fatale gevolgen omdat het ging om een BMW cabrio. Angélico werd gisteren begraven op het cemitério de Feijó in Almada.

Lees ook:Cristiano Ronaldo en Luciana Abreu meest sexy
Lees ook:“Vliegramp Faro was resultaat van fout piloten”
Lees ook:Film over leven van Salazar vandaag in première
Lees ook:De meest sexy Portugese vrouwen
Lees ook:Slachtoffer wint rechtzaak na 26 jaar, maar is inmiddels overleden

Eén reactie op “Angélico Vieira omgekomen in auto-ongeluk

  1. ed hardy lagerverkauf

    De Portugese regering zal fors moeten bezuinigen, óf ergens extra geld vandaan moeten halen om het begrotingstekort terug te dringen. Afgelopen week kondigde de kersverse premier aan dat deze buitengewone belasting één van de maatregelen zal zijn waar de bevolking mee te maken zal krijgen. Hoe deze belasting precies werkt? Dat laat hij ergens in de komende twee weken weten…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.