Bloemen van papier kleuren de straten

Elke twee jaar vindt in het Portugese Redondo het bijzondere Ruas Floridas plaats, een feest waarbij gekleurde bloemen van papier centraal staan. Bij dit feest, dat al in 1838 ontstond, kiest elke straat een eigen thema en maakt vervolgens de decoratie. Dit jaar beelden 33 straten thema’s uit als Pippi Langkous, Fado, het Alentejaanse landschap, de jacht en de Amerikaanse woestijn.

De Ruas Floridas kregen hun huidige vorm in 1994. Destijds waren het slechts drie straten die meededen, maar inmiddels is het dus uitgebreid naar tientallen straten. De voorbereidingen beginnen in november of december van het voorafgaande jaar. Er worden al lang niet meer alleen maar bloemetjes van papier gemaakt, maar ook dieren, gebouwen, historische scènes en bekende personages.

Naast de prachtige straten kun je vanzelfsprekend ook genieten van concerten, folklore en gastronomie.  Genoeg om te zien en te doen dus. Redondo vind je iets noordelijker dan Évora in de Alentejo. De feesten zijn 30 juli begonnen en duren nog tot 7 augustus. Nu maar hopen dat de regen geen roet in het eten gooit…

Lees ook:Funchal maakt zich op voor Bloemenfeest 2009
Lees ook:Middeleeuwse feesten rond het kasteel
Lees ook:Sinterklaas in Portugal
Lees ook:Ana Moura alsnog op tournee door Nederland en België
Lees ook:Goedkoop slapen in Coimbra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.