De zonsondergang van Senhora da Rocha

Even buiten de plaats Armação de Pera in het midden van de Algarve ligt het kleine vissersdorp Senhora da Rocha. Uiteraard vind je er het ene hotel na het andere, want het is nou eennmaal de Algarve, maar desondanks is Senhora da Rocha absoluut een bezoek waard.

Op het strand liggen de gekleurde vissersbootjes en zie je de vissers in de weer met de netten. Dit strand is omgeven door kliffen, waarvan op de westelijke klif de kapel van Nossa Senhora da Rocha staat. De legende is dat op deze plek de Heilige Maagd Maria verscheen, waarop koning Dinis opdracht gegeven zou hebben voor de bouw van de kapel om haar te beschermen. Er worden nog altijd kaarsjes gebrand voor het beeld van Maria.

Dit is bij uitstek een plek voor een romantische zonsondergang (dus misschien moet je het moment delen met verliefde stelletjes). Daarnaast zie je vaak vissers bovenop het randje staan, die je graag uitleggen wat ze precies aan het doen zijn en naar welke vis ze zoeken. Als je op de klif staat zie je dat er naast het strand met de vissersbootjes (Praia Senhora da Rocha) nog een strand ligt aan de andere kant. Dit heet het Praia Nova (nieuwe strand). De stranden hier zijn prettig tijdens winderige dagen, omdat ze beschermd worden door de rotsen.  Beide stranden zijn met elkaar verbonden door een tunnel in de klif. Let wel op: bij vloed zou de tunnel vol kunnen stromen.

Lees ook:Gevaarlijke stranden in de Algarve
Lees ook:Albufeira in religieuze sferen
Lees ook:“Afbrokkelen van rots is niet te voorspellen”
Lees ook:Hoe zit het met die kerk in Olhão?
Lees ook:Opnieuw val rotsblok in Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.