São Martinho festiviteiten in Portimão

De Feira de São Martinho is het oudste volksfeest van Portimão. Al sinds 1662 herdenken de inwoners de goede daden van de heilige Martinus, waarover je een tijdje geleden al kon lezen op dit blog. Tot en met vijftien november kun je terecht op het speciale feestterrein waar in verschillende kraampjes een grote diversiteit aan lokale producten wordt aangeboden, allerlei animatie wordt georganiseerd en uiteraard volop geroosterde kastanjes worden gegeten.

De Mercado Municipal, oftewel de dagelijkse groente-, vlees-, vis- en fruitmarkt van Portimão doet ook mee aan de festiviteiten. Morgen, de dag van São Martinho, krijg je op de markt gratis geroosterde kastanjes aangeboden. Bovendien kun je op 12 en 13 november kastanjes voor een lagere prijs kopen. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan regionale wijnen, dus ook daarvan kun je naar hartelust proeven. De feira zelf is dagelijks geopend van tien uur ´s ochtends tot middernacht.

Lees ook:Zelf maken: Lombo de Porco com Castanhas
Lees ook:Kastanjetijd
Lees ook:Oudste vlooienmarkt van Lissabon
Lees ook:Wonderen van Sintra: Feira de São Pedro
Lees ook:Obama in november naar Portugal

2 reacties op “São Martinho festiviteiten in Portimão

 1. Mir

  Leuke en informatieve site .
  Heb een paar recepten van u gekopieerd.
  Leuk dat bij de recepten de legendes zijn vermeld.
  Bedankt voor het delen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.