Wat is er geworden van de familie Jipping?

Emigreren naar de zon is populair. Daarom komen we tegenwoordig op televisie veel programma´s tegen over dit onderwerp. We worden geanimeerd met de moeilijkheden die landgenoten krijgen met het opbouwen van een nieuw leven in hoofdzakelijk de landen van Zuid-Europa. Aannemers die hun afspraken niet nakomen, banken die dwarsliggen, vergunningen die niet afgegeven worden. We vinden het heerlijk om te zien. In 2007 bracht de Evangelische Omroep ook een programma over mensen die hun heil zoeken in het buitenland. In een aflevering over Portugal kwam het bijzondere verhaal van de familie Jipping aan de orde. Bijna de hele aflevering heb ik met open mond zitten kijken. En achteraf voelde ik me verwend en ondankbaar. Voor iedereen die het niet gezien heeft klik door naar deze link, want het is een prachtig verhaal.

Maar hoe ging het verhaal verder? Daar ben ik dus wel nieuwsgierig naar. Maar heel veel kan ik niet over deze familie vinden. Ik geloof dat ik ik meneer Jipping nog eens tegen kwam op het internet bij een forum over Portugal of iets dergelijks. Hij zou toen bezig zijn  met een boek over zijn ervaringen, maar helaas heb ik daar niks meer over kunnen terugvinden. Wel is te zien dat hij uiteindelijk in 2008 het huis te koop heeft gezet, maar of hij het verkocht heeft blijft de vraag. En zo ja, waar wonen ze dan nu? Zoon André komen we ook tegen op het net, namelijk op zoek naar nieuwe vrienden en vriendinnen. Tja, dat is in het plattelandsgebied waar de familie koos te gaan wonen vast niet zo makkelijk. Over mevrouw Jibbing kan ik niets vinden. Zou ze zich nog steeds zo goed voelen ondanks haar ziekte? En is de dochter nog gelukkig met haar Portugese man? Als iemand het weet hoor ik het graag…

Lees ook:Successtory Nederlands gezin in Alentejo
Lees ook:Identiteitsverwisseling: familie begraaft onbekende vrouw
Lees ook:Portugal verwelkomt Nederlandse Secret Story
Lees ook:Bejaarde in elkaar geslagen om bedplassen
Lees ook:Remigratie programma brengt 59 immigranten naar huis

30 reacties op “Wat is er geworden van de familie Jipping?

 1. jipping

  hallo hier een reactie van de fam jipping.
  We wonen en werken nog steeds in portugal,en ja de woning staat te koop.
  00351968667968 groetjes fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ton

  Fam Jipping,

  Hoe is het nu met jullie?
  Inmiddels juni 2010.
  Waarom staat het huis te koop?
  Willen jullie terug naar Nederland en waarom?

  We zijn benieuwd,
  gr Ton

    /   Beantwoorden  / 
  1. jipping

   Wij zijn terug sinds kort omdat de gezondheid van mijn vrouw in een keer slechter is geworden ,maar we zijn hier is het net zo slecht als in portugal mijn dochter woont er nog,een tip als je uit nederland weg bent blijf dan weg wij worden hier behandeld als tweede rangs burgers en wonen in een caravan op een camping en mogen geen huis huren,een uitkering aanvragen gaat al net zo slecht en we zitten op onze laatste middelen ,nog een paar weken en we gaan beslissen of we weer terug gaan naar portugal uiteindelijk is het een groot fiasco geworden en hier in enschede komen we dus nooit weer terug groetjes fam jipping

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ton

    Fam Jipping,

    Wat een tegenvaller voor jullie, zijn er geenn andere oplossingen?
    In ieder geval sterkte met de gezondheid van mevrouw Jipping en jullie beslissing om weer terug te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jipping

     het is moeilijk weer nederland in te komen maar we zullen hier ook wel weer doorkomen en we waren liever in portugal gebleven maar ja mijn vrouw heeft vijf jaar gedaan wat wij wilden en nu is het mijn beurt te doen wat mijn vrouw wil.
     Vriendelijke groet fam jipping

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ton

      Beste familie Jipping,
      Ja, dat is een eerlijk antwoord, hoe is het met de gezondheid van uw vrouw?
      Jullie waren toch om haar gezondheid naar Portugal gegaan?

      Al wat verder gekomen? Is het niet mogelijk om voorlopig eenvoudig werk te gaan doen zodat er in ieder geval wat inkomsten zijn?

      Vriendelijke groeten Ton

        /  
   2. ellen

    Familie Jipping,
    Wat ontzettend jammer dat jullie weer terug zijn.Ik heb jullie aflevering meerdere malen gezien en wat mij opviel,is dat jullie alles zelf doen.Is het geen idee om bv een camping oid voor een ander te gaan runnen zodat je kan wonen,werken en leven in Portugal.Volgens mij zou jullie openheid en no-nonsens houding jullie ver kunnen brengen bij het uitbaten van een camping oid.
    Lange reactie maar ik ben om jullie gaan geven en hoop dat het binnenkort beter gaat.oja….al opa en oma geworden in de tussentijd?Ben benieuwd.
    Groeten Ellen

      /   Beantwoorden  / 
    1. jipping

     Opa en oma zijn we wel degelijk geworden we hebben twee kleinkinderen ,gabriel anderhalf jaar en christiano anderhalve maand oud.
     We zijn in Nederland op grote problemen gestuit omdat we weg zijn geweest, en worden nu echt als buiten lander behandeld terwijl je maar vijf jaar weg bent geweest en de tegenslag in nederland is veel groter dan die in portugal.
     Als er een optie van camping of iets dergelijks was had ik het gedaan ,maar ook financieel is het nu dweilen met de kraan open mij portugeese baas is failiet en moest mij nog twee duizend euro betalen.
     De portugeesen habben ons gevraagd niet weg te gaan maar dat moesten we wel ,mijn dochter en kleinkinderen wonen er nog en mijn vrouw gaat drie september naar ze toe.
     Vriendelijke groet fam jipping [email protected]

       /   Beantwoorden  / 
 3. jiping

  Ik ben nu door drie uitzendbureau,s benaderd en de leeftijd speelt een grote rol tot nu toe ben ik te oud om te gaan werken.
  Ik zou alle werkzaam heden gaan doen maar zeer slechte tijd om terug te komen .
  De bloeddruk van mijn vrouw was in februari gedaald naar 25 en de gezondheid zorg in portugal is zo goed dat je dan terug moet ,ik heb veel vrienden daar en ben ook met tegenzin weggegaan maar gezondheid komt eerst,
  Ze is ook vorige maand meteen opgenomen in het ziekenhuis en moet nu om de twee weken terug komen,wij hebben nu twee kleinkinderen en die wonen nog in portugal als de eerste behandeling is afgelopen gaat mijn vrouw een week naar ze toe ,we hebben de jongste nog niet gezien.
  Ik ga niet mee want de jongste moet weer naar school.
  Groeten Fam Jipping

    /   Beantwoorden  / 
  1. dirk

   hoi Fam Jipping,

   ik heb jullie verhaal met grote ogen gevolgt.
   ongelooflijk dat buitenlanders uit marokko beter ontvangen worden in nederland dan ons eigen volk.
   hoe gaat het nu met u vrouw en ( klein ) kinderen ?

   hopelijk heeft u vrouw een goede reis gehad en heeft ze het nieuwe kleinkind kunnen bewonderen .

   m.v.g. Dirk

     /   Beantwoorden  / 
 4. fam jipping

  Ja mijn vrouw heeft de kleinkinderen gezien ,ik kon niet mee omdat ik nog veel te regelen heb.
  Wij hebben in totaal een half jaar moeten wachten tot alles rond was,met mijn vrouw gaat het nu redelijk ze zit nu geregeld in het zieken huis aan het infuus,het is een nieuwe uitvinding en ze waren nog iemand nodig om te proberen.
  vriendelijke groet fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
  1. Richard

   Best Fam Jipping,

   eerst mijn diepe respect voor deze supper familie.
   maar hoe gaat het nu met de familie zijn er al weer plannen en hoe gaat het met moeders en de klein kinderen?

   we zijn nu alweer een jaar veder.
   hopelijk gaat het goed met de familie!!!!

   maar ik heb een klein vraagje hoe vind je in hemels naam voor zo een klein bedrag een eigen stekje.

   groetjes en alvast een gezond en gelukkig 2012….

   Richard

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jipping

    Hallo op dit moment gaat het goed met de familie.
    Op uw vraag waar je zo,n stekkie kunt vinden in Portugal heb ik wel een antwoord.
    Door de crisis moeten veel mensen in Portugal hun antieke huisjes verkopen en dat doen ze vaak goedkoop meestal omdat er veel aan moet gebeuren en dat mag je niet afschrikken.
    Heel veel mensen verkopen het zelf omdat een makelaar te duur is,en zul je moeten vragen in een cafe als je een leuke plek hebt gevonden
    Daar weten de mensen alles van elkaar.
    Als je wat koopt zorg dan wel dat de cardinette de casa op naam van de verkoper staat, en dat hij bij betaling deze ook afgeeft,het is het eigendom bewijs waarmee je je als eigenaar moet registreren bij de gemeente net als een deel drie van een auto.
    Vriendelijke groet fam Jipping

      /   Beantwoorden  / 
 5. Bianca

  Even zo een beetje gelezen het verhaal over terug komst in NL, en begrijp het helemaal. Ook ik ben sinds een paar dagen wegens omstandigheden weer terug in dit landje, zonder enig geld nog te hebben momenteel, en niemand die iets doet. Buitenlanders krijgen een huis gemeubileerd en geld, en wij nederlanders worden gewoon op straat gezet. Niet discriminerend bedoeld, de buitenlanders kunnen er ook niks aan doen, maar de schuld van de overheid. Kan er met mijn kop niet echt bij.
  Zelf ook al zo’n 8 jaar het land uit geweest en sta al weer te popelen om hier weg te komen, gewoonweg niet mijn land.
  Portugal heeft mij ook altijd wel getrokken en vandaar dat ik hier even kwam snuffelen.
  Ben een vrouw van 38 met veel levens ervaring en ervaring op agrarisch gebied, dus als iemand nog iets weet voor mij daar, hoor ik dat ook graag.

  Hopelijk gaat het met jullie nu iets beter
  Groetjes, Bianca

    /   Beantwoorden  / 
 6. Bianca

  Zooo…heb ff de film nu gezien en echt met verwondering zitten kijken…kan enkel zeggen…WOOOOW!!
  Enorm veel respect!
  En enorm veel herkenning ook.
  Zo ook ik met vriend met 6000 euro en auto vol naar Frankrijk vertrokken in maart 2009, daar een jaar rond gereisd en gewerkt hier en daar om vervolgens dit jaar juni met 500 euro naar Noorwegen te zijn vertrokken en net met 300 euro weer terug zijn gekomen in NL.
  Zijn dus absoluut niet de enige die zoiets ondernemen, en dus dankbaar voor jullie verhaal.
  Geeft mij ook weer kracht om zoiets weer te gaan doen, en zal dat doen ook, alleen dit keer alleen ben ik bang voor, ten zij er iemand is die dat samen wenst te doen met mij. Mag zich aanbieden.

  Dank voor jullie verhaal en hoop echt dat jullie weer terug kunnen gaan of in ieder geval jullie rust hier kunnen vinden in NL.
  Enorm dapper…en zo mooi te zien dat er zoveel optimisme was…wow

  Groetjes, Bianca

    /   Beantwoorden  / 
  1. dirk

   hoi Bianca,

   heb ook net jou verhaal gelezen.
   ook best indrukwekkend…
   maar waar is het bij jou mis gegaan?
   zowel in frankrijk als in noorwegen?
   ik vindt al deze ervaringen interresant om 1 reden…

   ook ik speel met de gedachte om naar het buitenland te gaan.
   ik wil alleen wel zo veel mogelijk opties bekijken voor dat ik die stap zet.

   groetjes Dirk

     /   Beantwoorden  / 
 7. Bianca

  Hei Dirk,
  In wezen is er niks mis gegaan, zo zie ik het althans niet, gewoon een levens stijl van mij.
  Het enige wat er mis gaat bij mij, dat ik mij niet lang kan zettelen ergens, doe mij best wel overigens, maar dan krijg ik weer de kriebels om meer te zien :-)
  Het licht er dan ook aan welke plannen jij precies hebt, echt om te emigreren en daar te gaan wonen voor vast en baan, of heerlijk een tijd rond reizen?
  Je mag me overigens wel mailen als je meer vragen hebt, misschien dat dat makkelijker is dan hier.
  [email protected]

  Groetjes, Bianca

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ole Dufour

  Beste Familie Jipping,

  Ik zag net voor het eerst jullie heldhaftige onderneming in “Geen Weg Terug”. Ongelooflijk, wat een doorzettingsvermogen hebben jullie. Ik ben zeer benieuwd hoe het met jullie gaat.

  Hartelijke groet,

  Ole

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hetty

  Beste familie
  Ik ben nooit de uitzending vergeten, over jullie heldhaftige reis naar Portugal. Hoe is t nu met jullie allemaal? Met jullie kinderen, het huis in Portugal, de hond die jullie zoon kreeg? Ik ben erg nieuwsgierig naar het vervolg van jullie leven, want zulke voorzitters, daar kunnen we allemaal wat van leren.

  Hartelijke groet

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hetty

  Ik bedoel dus doorzetters

    /   Beantwoorden  / 
 11. egebert Jipping

  Goedendag
  We zijn even weg geweest dus nu pas de reactie.
  Met de kinderen gaat alles goed,en met onze hond natuurlijk ook,we wonen nu weer in Nedereland om gezondheids redenen.
  Ons huis is verkocht,en we zijn weer naar Nederland gegaan met onze kleinkinderen.
  Ik ben nog steeds bezig met mijn boek alleen wil het nu niet zo vlotten omdat ik tot op heden nog niet de moed heb om verder te schrijven en nog geen uitgever heb.
  met vriendelijke groet E Jipping

    /   Beantwoorden  / 
 12. anja van espelo

  hoi familie Jipping,

  ik heb net (11 augustus 2013) jullie uitzending gezien en heb grote bewondering voor alles wat jullie in Portugal (en de reis er naar toe met zijn 5-en in de auto) hebben ondernomen. Wat een optimisme en wat een doorzettingsvermogen! Ik lees dat jullie noodgedwongen weer terug moesten naar Nederland. Ik hoop dat alles goed gaat en natuurlijk ook met de gezondheid van je vrouw. Zal het fijn vinden om iets van je te horen! En ik denk dat meerdere mensen het fijn zullen vinden om meer van jullie te horen/ lezen!

  hartelijke groet,

  Anja

    /   Beantwoorden  / 
 13. jipping

  Na zes jaar terug gegaan om gezond heids redenen ,en terecht mijn vrouw heeft dit jaar meer als drie weken op intensief care gelegen.
  Het avontuur van weg gaan is niet zo groot om hier in nederland weer in te burgeren .
  Wij weten nu dat als je terug gaat je net zo word behandeld als een buitenlander.
  groetjes fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ton

  Beste fam Jipping,

  Wij wonen sinds 2008 in Portugal, sinds ruim een jaar in ons nw huis.
  Het bevalt ons goed, met name het weer en de positieve kant van de Portugese mentaliteit.
  Het lijkt mij lastig m weer terug te gaan naar Nederland.

  Heeft U uw draai weer in Nederland gevonden?
  Uw vrouw voelde zich in Portugal toch beter?
  Wonen uw dochter en zoon nog in Portugal?
  Heeft U inmiddels weer werk?

  Met vr gr Ton

    /   Beantwoorden  / 
 15. jipping

  Ik kan niet goed aarden hier in nederland en mijn draai heb ik niet terug gevonden,de portugeese mantaliteit is veel beter dan de nederlandse.
  Mijn vrouw voelde zich beter ja maar de spierziekte heeft toch weer de overhand gehad.
  Er woont niemand van de fam meer in Portugal,allen de opa en oma van mijn kleinkinderen wonen in anadia.
  mijn hele gezin en de portugeese kleinkinderen wonen nu in Nederland.
  Portugeese werk ervaring word in Nederland niet erkend en ik ben nu 50 dus het word steeds moeilijker om werk te vinden.

  met vr groet fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
 16. jipping

  Mijn draai zal ik hier wel niet weer vinden,in Portugal waren we compleet ingeburgerd.
  De spierziekte van mijn vrouw heeft de overhand gekregen en daar kan het klimaat niets aan veranderen.
  De rest van de fam woont nu ook in Nederland ook mijn Portugeese kleinkinderen.
  Ik ben nu 50 en werk is hier dun bezaaid en ja ik ben ook met tegen zin naar nederland gegaan ,maar nu moet eerst mijn jongste zijn school afmaken.
  De enige fam van ons is de schoon fam van mijn dochter in Anadia.

  Groeten fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
 17. Ton

  Fam Jipping,
  Ja, dat is duidelijk, zo kan het leven lopen, niet gemakkelijk.
  De kinderen in Nederland zal veel gezelligheid brengen neem ik aan.

  Ja, werk niet gemakkelijk na 50 jr, maar er komt vast iets.

  Het boek nog niet klaar, ik ben benieuwd.

  Hartelijke groeten Ton

    /   Beantwoorden  / 
 18. jipping

  het boek is al lang klaar,maar ik brang hem niet uit dat is te duur.
  Ja opa worden is leuk en de kleinkinderen hier is leuk,he je toch wat om handen.

  vr groet fam jipping

    /   Beantwoorden  / 
 19. Ton

  Er zijn wel uitgevers die in kleine oplages werken.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Alexander en Jörg

  Dag Fam Jipping. Hoe gaat het met jullie? Wij hebben met grote bewondering naar jullie aflevering gekeken en we moeten stellen qua doorzettingsvermogen kan menig nederlander bij lange na niet aan jullie tippen. Waar wonen jullie nu en hoe gaat het? Groeten Alexander en Jörg uit Meppel

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.