Nuttige tips voor wie naar Portugal wil emigreren

Mocht je spelen  met de gedachte naar Portugal te verhuizen, dan is het natuurlijk leuk om te horen hoe andere mensen dat hebben ervaren. In het boek Naar het Schelpenhuis lees je de ervaringen van de familie Hobo, die in 2004 allereerst naar Loulé in de Algarve vertrokken, maar uiteindelijk een Bed & Breakfast begonnen in midden-Portugal, in de buurt van Caldas da Rainha. Het boek beschrijft hun ervaringen, maar geeft ook veel informatie voor de toekomstige emigrant.

Ruud en Marieke Hobo hebben het zelf niet volgehouden overigens. De heimwee naar Nederland werd te groot. In 2007 verkochten zij hun B&B aan een ander Nederlands koppel, die het nog altijd in hun bezit hebben. Maar daar maakt de informatie in het boek natuurlijk niet minder nuttig. Als je het wilt bestellen klik dan hier.

Lees ook:Boek “Madeleine” uit in Nederland
Lees ook:Inkomsten boek over Maddie McCann bevroren
Lees ook:Boektip: Portugal Through My Eyes
Lees ook:De Portugese keuken
Lees ook:Het meest complete handboek over Portugal

9 reacties op “Nuttige tips voor wie naar Portugal wil emigreren

 1. Marlene Gerrits

  Het roer om echtpaar of gezin gezocht om een mooie zeezicht Villa te bewonen en een kleinschalige Go Glamping camping over te nemen.
  Februari 2009 vertrokken André Marges en Marlène Gerrits naar Moncarapacho in Zuid-Oost Portugal een nieuw avontuur tegemoet. Een sprong in het diepe blijkt later. Zoals vele emigranten die in t.v.-programma’s zols “Het roer om” en “Ik Vertrek” emigreert het tweetal ook naar Portugal zonder de taal goed te spreken, zonder echt bedrijfsplan en alleen de zekerheid dat het weer daar beter is dan in Nederland. Achter zich latend de zekerheid van een goed lopende verloskundige praktijk, een baan als after-sales manager, een vrijstaand huis in het Esbeekse buitengebied en natuurlijk familie, vrienden en de vertrouwde omgeving.
  In Portugal wacht een villa op 15.000m2 grond op ze, 8 km verwijderd van hun geliefde zee. Eerst huis verbouwen en dan lodge-tenten plaatsen, dat hun enigste plan. Dat is eerder sneller gedacht dan gerealiseerd. Het kost namelijk veel tijd om te wennen in een vreemd land, van bouwmarkten zoeken tot mensen die kunnen meehelpen.
  De zomer van 2009 is de zwaarste tijd geweest, vertelt het tweetal. In de tropische hitte ploeteren om 2 vlonders te bouwen van ongeveer 100m2 per stuk. Met als deadline dat Heidi Swaanen, de verloskundige praktijk-opvolgster, met haar gezin en 3 kinderen een tent wil uitproberen .Heidi en haar gezin hebben een heerlijke vakantie gehad.. Gelukkig zijn André en Marlène wel verstandig geweest in hun beslissing, geen betaalde boekingen aan te nemen in 2009. Er was destijds slechts eén tent klaar, de tweede moest nog, tuin en zwembad waren nog niet klaar. Dat zou aan een betalende gast van Tenda Ambiente niet te verkopen zijn geweest.
  November 2009 en het zonnetje schijnt nog steeds. Vervelen doet het tweetal zich nog niet, maar de ergste druk is van de ketel. Nu zijn ze de tuin aan het afwerken en het zwembad aan het afwerken en de gemeenscahppelijke tent. De lodge-tenten worden leeggehaald in afwachting voor het seizoen van 2010.. De zekerheid of het financieel een succes gaat worden hebben ze nog niet. Gelukkig zijn er wel al boekingen voor 2010.S Het is niet altijd meegevallen, maar de mooie omgeving van de Oost-Algarve, het heerlijke klimaat daar en de leefstijl maakt het geweldig toeven in Moncarapacho. .Gelukkig is het voor familie en vrienden slechts drie uren vliegen en biedt hun Portugese huis voldoende logeerkamers. Wat gemist wordt uit Nederland is voor Marlène aanzicht van weidse grasvelden en voor André de sociale contacten.30 December 2009. Hele andere situatie.
  André beseft niet meer van Marlène te houden en wil scheiden.
  Hoe nu met Tenda Ambiente?? Ze besluiten privé en zakelijk te scheiden en Tenda Ambiente een seizoen in 2010 samen te gaan runnen. Er waren immers al vele reserveringen en boekingen en die toekomstige gasten wil je ook niet teleurstellen. André andere woning betreden en Marlène blijft in de villa.
  Tenda Ambiente blijkt een succes. Alle gasten super tevreden over de accommodatie en gastvrijheid.
  Nu Juli 2010. André en Marlène besluiten Villa (met prachtig zeezicht) te verkopen. Dit met pijn in het hart. Marlène wil graag terug naar Nederland om daar weer als verloskundige aan de slag te gaan. André kan haar financieel niet uitkopen.
  Vandaar deze oproep. Wie zou deze mooie kleinschalige Go Glamping accommodatie kunnen voortzetten en dit vanuit een prachtige villa met zeezicht willen doen?? Het huis is groot genoeg voor een gezin of 2 echtparen. Hypotheek is echter moeilijk te krijgen in deze crisistijd in Portugal, dus een baan in Portugal of eigen kapitaal is wel noodzakelijk.
  Hoop dat Tenda Ambiente op een goede manier voortgezet kan worden.
  Mensen die interesse hebben de woning te bekijken, graag mailen naar [email protected]

  Vriendelijke Portugese groeten,
  Marlène Gerrits
  Moncarapacho

    /   Beantwoorden  / 
 2. ronald paalman

  Interesse is gewekt.
  Waar kan ik in een meer gedetailleerd overzicht lezen over hetgeen
  wordt aangeboden. Foto’s, omschrijvingen, beschrijvingen en prijs.
  Uiterste discretie is mijnerzijds vanzelsprekend.
  Alvast dank.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Harm Schoneveld

  Ik ben wel benieuwd naar wat beelden van het pand. Wat is de verkoopprijs en wie verkoopt het?

  Harm Schoneveld

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jack

  Hoi Marlene,

  Ik hoop dat je neiuwe baan voldoening gaat geven.
  Zou erg fijn zijn als je meer info kan mailen.

  Alvast dank je wel,

  Jack

    /   Beantwoorden  / 
 5. vermeulen

  beste mensen,

  jammer dat het niet gelukt is… Echter verhuizen naar Portugal moet vooraf al duidelijk zijn. Wellicht heb ik makkelijk praten gezien ik daar een vriendin heb en daardoor aanzienlijk makkelijker integreer, blijft het wel een kwestie van doorzetten: als het links niet gaat dan rechts. Anders de voordeur of wel er dwars doorheen. Dat kost veel energie en je krijgt er in PT niet direct wat voor terug. Maar zonder echt de saudade te begrijpen tot op het bot gaat het ook niet lukken. Ik wens jullie veel geluk bij de beslissingen… En ik kan de beslissing van Marlene best begrijpen. Andersom ook!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Cesar

  Hello,

  We have moved from Holland to Portugal last 2010 and we used removalstoportugal.com.
  They have with regular trips from/ to Holland/Belgium/France /Germany/Spain/ UK to Spain and Portugal. They offer good prices on international removals as they make groupage and part loads!
  Storage facilities available.
  For estimates, give them a ring or send an email:

  Thanks,

  TSA-Mudanzas ( España)
  Tel:0034655346688
  Transportes Senhora da Agonia,Lda ( Portugal)
  Sr César Curado
  Tel: 00 351 965653025
  http://www.removalstoportugal.com
  Serviço Completo de Mudanças
  International Removals/Déménagements/
  Mudanzas/Umzuge/Verhuizers/ Flyttning

    /   Beantwoorden  / 
 7. Wesley De tollenaere

  Hallo,

  Is het verstandig om te verhuizen naar Portugal. ik werk nu als tentenbouwer en verhuur toiletwagens, maar zou willen gaan wonen in Portugal, niet voor niets te doen , maar voor te werken.

  Graag een eerlijk antwoord

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mark

  Ik ben stage gaan lopen in 1991 in castro marim. Ben sinds 2009 terug in Ned. maar kan niet wachten om weer naar Portugal te gaan. Als jullie nog iemand nodig hebben die de taal spreekt en de weg wel weet in Portugal. Dan sta ik altijd open voor suggesties.

  MvG,
  Mark

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.