Kliniek biedt schadevergoeding aan slachtoffers oogbehandeling

Afgelopen vrijdag schreef ik over de problemen die vier patiënten kregen na het ondergaan van een oogbehandeling in een kliniek in Lagoa (Algarve). De Nederlandse chirurg en directeur van de kliniek, Franz Versteeg, sprak vandaag met de krant Diario de Notícias en gaf aan schadevergoedingen beschikbaar te stellen voor de slachtoffers. Over de oorzaak van de infectie laat hij zich niet uit, hoewel hij wel aangeeft er van uit te gaan dat het niets te maken heeft met gebrekkige hygiëne.

Drie van de vier patiënten raakten door de opgelopen infectie blijvend blind aan één oog. Vanochtend werd zelfs in de Portugese pers gezegd dat het beschadigde oog mogelijk verwijderd moet worden om het andere oog te kunnen redden. De slachtoffers zijn in gesprek met advocaten om de mogelijkheden van een aanklacht tegen de kliniek te bespreken. Inmiddels heeft zich ook een eerdere patiënt gemeld met een klacht tegen de kliniek.

Lees ook:Portugees ministerie wil schorsing Nederlandse oogarts
Lees ook:Problemen bij oogbehandeling Algarve
Lees ook:Twee van zes blinden kan misschien weer zien
Lees ook:Kettingbotsing met vijftig auto´s eist vijf levens
Lees ook:Zes mensen blind na behandeling in ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.