Categorie: "Winkelen"

Portugese wijn online

Woon je in Nederland, maar kun je nergens die ene Portugese wijn vinden? Of woon je in Portugal en heb je geen zin om naar de supermarkt te rijden? Via de website vinhoweb.pt kun je online uit een groot assortiment wijnen, port, aguardentes en andere dranken kiezen. En mocht je toch aan het shoppen zijn, kijk dan ook eens naar de olijfolien en de accesoires, zoals glazen en karaffen. Pluspunt: de website is ook beschikbaar in het Engels!

Recycle je beha

Afgelopen week heb ik me met allerlei zaken bezig gehouden, behalve met het nieuws in Portugal. Hoewel de vraag om noodhulp aan de EU mij wel had bereikt, kreeg ik verder de afgelopen dagen niets mee van het reilen en zeilen in het land. Hoog tijd om me vandaag op de laatste nieuwsberichten te storten. Mijn oog viel al snel op een bericht met de titel: “oude beha´s als geluiddempers”. Heerlijk, weer een origineel, groen idee!

Portugal Fashion van start in Porto

Eén van de belangrijkste mode events van Portugal, “Portugal Fashion” genaamd, is woensdag van start gegaan in Porto. In de Alfândega do Porto zullen tot 26 maart de grootste Portugese modeontwerpers hun herfst- en wintercollectie tonen aan het publiek. Als eerste waren Luís Buchinho, Anabela Baldaque en Elizabeth Teixeira aan de beurt:

Bescherm je iPad met kurk

De Portugezen zouden de Portugezen niet zijn als ze hun nummer één exportproduct niet inzetten om een graantje mee te pikken van de huidige tablet computer gekte. Speciaal voor de iPad werd een case ontworpen van kurk, die de naam KORK draagt. Kurk is een duurzaam en eenvoudig te recyclen materiaal, weegt weinig en is stroef, waardoor je de iPad gemakkelijk vasthoudt of ergens op kan laten rusten zonder dat hij wegschiet. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op deze site.

Portugese cadeautjes

Op zoek naar typisch Portugese cadeautjes? Via de website van Feitoria kun je een hoop traditionele, leuke producten vinden om een Portugal liefhebber mee te verrassen. Prachtige filligraan oorbellen, gevlochten manden, fleurige handtassen, functioneel aardewerk of zelfs complete klederdrachtsets.

Schoenen, schoenen en nog eens schoenen

Het walhalla voor de gemiddelde vrouw: dat is de MICAM, de internationale schoenenbeurs die momenteel gehouden wordt in Milan. Schoenenmerken van over de hele wereld, en vooral Italië zelf natuurlijk, presenteren zich in één van de grootste modesteden van Europa. De grootste buitenlandse bijdrage is allereerst voor Spanje, maar op de voet gevolgd door Portugal. Maar liefst 97 Portugese merken zijn vertegenwoordigd op de MICAM.

Luxe zeep uit Portugal

Zo bekend als de port is het nog lang niet, maar toch geniet de zeep van Claus Porto ook internationale faam. Wat in 1887 begon als de allereerste zeep- en parfumfabriek in Portugal, opgericht door de Duitsers Ferdinand Claus en Georges Schweder, is inmiddels uitgegroeid tot een populair luxeproduct, de favoriet van grote sterren als Kate Moss en Oprah Winfrey, dat niet alleen voor het wassen wordt gebruikt, maar ook ter decoratie van het huis.

Portugese kerstcadeautjes

Nog aan het stressen over de kerstcadeaus? Mocht je iets nodig hebben voor een Portugal-liefhebber dan hier een aantal tips. En tips die gunstig zijn voor je portemonnee, want alles is onder de tien euro:
- Boek voor tieners: “Hoe overleef ik mijn vakantie in Portugal?”, ca. €7,50
- CD: “Kronos”, “Ulisses”, of “Sensus” van Cristina Branco, € 9,99
- DVD: “Amália”, film over de beroemde fadozangeres Amália Rodrigues €9,99

Ecoholic: ecologische producten

Terwijl in Nederland het concept regeerakkoord weinig vooruitgang brengt op het gebied van duurzame energie (sterker nog, er wordt gepleit voor meer kerncentrales…), blijft het thema duurzaamheid in Portugal onverminderd populair. Zo opende in Lissabon een nieuwe ecowinkel met de naam “Ecoholic”, waar je de meest geweldige ecologische artikelen vindt.

Salsa jeans in Nederland

De diehard spijkerbroek liefhebber is natuurlijk al lang op de hoogte, maar voor wie net als ik achter de feiten aanloopt is het goed nieuws: er zijn sinds dit jaar twee Salsa Jeans winkels in Nederland! Ik had al eens eerder op dit blog verteld dat het Portugese modemerk hele bijzondere spijkerbroeken verkoopt, zoals de Push Up, Reversable of de Unisex spijkerbroek, dus ga zeker een kijkje nemen. Niet alleen voor spijkerbroeken trouwens!

Eindhoven: Demer 29
Rotterdam: Beurstraverse (de Koopgoot) 117