De aller-aller-allerlekkerste Portugese kaas

Geblinddoekt moest de jury van de nationale kazenwedstrijd in Setúbal proeven van de deelnemende kazen om te bepalen wat de lekkerste traditionele kaas van Portugal is. Een schapenkaas uit Serpa (Alentejo) van kaasmakerij Guilherme is de gelukkige winnaar geworden, de zogenaamde Queijo Serpa DOP*. Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk, wordt gedurende dertig dagen gerijpt  en is halfzacht en romig. Klinkt goed, dus op naar de winkel!!!

*DOP staat voor Denominação de Origem Protegida, bij ons beschermde oorsprongsbenaming.

Lees ook:De beste Portugese kaas
Lees ook:Portugese wijn proeven in Leeuwarden
Lees ook:Exclusieve leren tassen
Lees ook:Zelf maken: Bolo de Bolacha
Lees ook:De Portugese bakker in Lissabon

2 reacties op “De aller-aller-allerlekkerste Portugese kaas

  1. Jacob

    What you’re saying here is completely true. I know that everybody must say the same thing but I just think that you put it in a way that everyone can understand.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sammy Scribble

    Thank you so much for sharing your amazing knowledge with all of us. I’m waiting for some updates.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.