Albufeira in religieuze sferen

Dit weekend laten de vissers van Albufeira zien dat er meer is dan strand, zee, zon en uitgaan in dit toeristische oord in de Algarve. Tijdens het Festa da Senhora da Orada wordt de beschermheilige van de vissers rondgevaren op zee in een optocht van boten.

Nossa Senhora da Orada huist in de Ermida die te vinden is in de nieuwe haven van Albufeira. Desondanks is het de Igreja Matriz die de festiviteiten komende zondag opent door het luiden van de klokken om 09.00 uur. Om 10.00 uur volgt de mis in deze zelfde Igreja Matriz van Albufeira. Vanaf 11.00 opent de Ermida de Nossa Senhora da Orada haar deuren, waar een expositie bezocht kan worden over de cultus rond deze beschermheilige, die vijfhonderd jaar geleden ontstond. Nadat om 17.00 uur op deze plek een mis is gehouden gaat om 18.00 uur de processie van start. Het beeld van de heilige wordt door de vissers naar de haven gedragen en vervolgens rondgevaren.

Om 22.00 uur zal op het terrein voor de Ermida de fadista Nuno da Camera Pereira een concert geven. Om middernacht wordt de dag afgesloten met een groot vuurwerk. Op maandag 15 augustus staat opnieuw de religie centraal in een drietal missen: om 10.00 uur in de Igreja Matriz, om 11.30 uur in Quinta da Balaia en om 19.00 uur in de Ermida da Orada.

Lees ook:Hoe zit het met die kerk in Olhão?
Lees ook:Duizenden bedevaartgangers naar Loulé
Lees ook:Routetip: de waterrijke Alentejo
Lees ook:Festas do Mar in Cascais
Lees ook:De zonsondergang van Senhora da Rocha

2 reacties op “Albufeira in religieuze sferen

  1. Jack

    I am here on this site for the first time and I’m really enjoying it! As I can see in comments a lot of people her like what you are doing here!! Well done!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.