Categorie: "Sport"

Portugees voetbal: de aftrap van het seizoen

Op 12 augustus is het zover: de Portugese Liga Zon Sagres gaat een nieuw seizoen in met de aftrap tussen Benfica en Gil Vicente. Om 20.45 uur zal in het noordelijke Barcelos nieuwkomer Gil Vicente zijn rentree maken in de Liga, na vijf seizoenen veroordeeld te zijn geweest tot de Liga Orangina (de Segunda Divisão). Benfica – dit jaar zonder Nuno Gomes en Fabio Coentrão – zal op zoek gaan naar de drieëndertigste winst in het landskampioenschap.

Twee Nederlanders in Ronde van Portugal

De ronde van Portugal: een proloog en tien mooie etappes door het bergachtige landschap van Portugal. Volgende week zullen veertien ploegen aan de start verschijnen van een parcours dat van Fafe, via onder meer Santo Tirso, Viana do Castelo, Lamego en Covilhã uiteindelijk op 15 augustus zal eindigen in Lissabon. Een totaal van 1627 kilometer wordt afgelegd.

Sporting Lissabon op training in Nederland

De spelers van Sporting Lissabon zijn vandaag afgereisd naar Nederland voor een trainingskamp van iets meer dan een week in Hoenderloo. De Nederlandse aankopen Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars zijn ook van de partij, evenals de kersverse trainer Domingo Paciência, voormalig trainer van Sporting Braga. Je kunt de Portugese club aanschouwen in drie oefenwedstrijden:

Tour de France: de Portugezen

De Tour de France: vijf etappes zitten erop. Vandaag staat de zesde en langste etappe op het programma. Doen er eigenlijk nog Portugezen mee aan de tour? Jazeker, hoewel het er slechts twee zijn: Rui Costa en Sergio Paulinho.

Ronaldo niet in droomelftal Champions League

Al zijn goals van dit jaar ten spijt heeft Cristiano Ronaldo geen plekje kunnen bemachtigen in het Champions League droomelftal van de UEFA. De elf spelers die de meeste punten verzamelden per positie zijn Van der Sar, Srna, Vidic, Pique, Marcelo, Ozil, Iniesta, Giggs, Bale, Messi en Raul.

De doelpunten van Cristiano Ronaldo

Lionel Messi zal komende zaterdag heel wat goals moeten maken, wil hij Cristiano Ronaldo beroven van zijn tweede gouden schoen. Met 38 doelpunten in de Primera División staat de Portugees op een comfortabele eerste plaats als het gaat om het aantal goals in een Europese competitie. Messi staat op de tweede plaats met 31 goals en zal dus minstens zeven keer moeten scoren tegen Malaga. Onwaarschijnlijk.

FC Porto ongeslagen landskampioen

Daar waar het in Nederland tot een ongekende climax moest komen in de laatste wedstrijd van het seizoen, was de uitslag in Portugal al lang en breed bekend. De enige vraag die nog over bleef: lukt het André Villas-Boas zijn dragões ongeslagen naar de landstitel te brengen? Antwoord: ja. Gisteren zette FC Porto het landskampioenschap officieel op zijn naam door op Madeira met 2-0 van Marítimo te winnen.

Benfica wint beker, maar viert geen feest

De Taça de Liga is een bekerstrijd tussen clubs van zowel de eredivisie als de eerste divisie in Portugal, die sinds seizoen 2008/2009 wordt gespeeld. Gisteren won Benfica met 2-1 van Paços de Ferreira in de finale van de Taça de Liga, maar er was sprake van weinig vreugde na afloop. Hoewel de encarnados de beker voor derde keer op rij wonnen heerste een gedeprimeerde sfeer.

Weinig steun voor hertelling stemmen bij Sporting

Niet Van Basten, niet Rijkaard, maar Domingos Paciência lijkt de nieuwe trainer van Sporting te gaan worden. Als er nog een sprankje hoop was voor Van Basten door de oproep tot een hertelling, dan lijkt deze vandaag langzaamaan weg te ebben. Buiten het kamp van presidentskandidaat Bruno de Carvalho lijkt niemand te zitten wachten op een hertelling.

Portugese Liga al zo goed als beslist

De situatie in de Portugese Liga Zon Sagres is de laatste weken redelijk constant gebleven en het is dan ook een vrij saaie competitie te noemen. Na 24 wedstrijden blijft FC Porto comfortabel op de eerste plaats met maar liefst 22 gewonnen wedstrijden en twee maal een gelijk spel. Aan de Benfica de taak om bij te blijven, wat dankzij de 5-1 overwinning gisteren op Paços de Ferreira goed lukte.