De doelpunten van Cristiano Ronaldo

Lionel Messi zal komende zaterdag heel wat goals moeten maken, wil hij Cristiano Ronaldo beroven van zijn tweede gouden schoen. Met 38 doelpunten in de Primera División staat de Portugees op een comfortabele eerste plaats als het gaat om het aantal goals in een Europese competitie. Messi staat op de tweede plaats met 31 goals en zal dus minstens zeven keer moeten scoren tegen Malaga. Onwaarschijnlijk.

Cristiano Ronaldo bemachtigde eerder de gouden schoen in het seizoen 2007/2008, toen hij uitkwam voor Manchester United. Dat jaar waren 31 doelpunten voldoende voor de winst, maar dit jaar doet hij er een schepje bovenop.  Door het winnen van de gouden schoen zal Ronaldo het record evenaren van een andere Portugese crack, Eusébio, die de prijs pakte in 67/68 en 72/32. Sowieso staat Portugal bovenaan als het gaat om topscorers: naast Eusébio en Ronaldo won ook Fernando Gomes tweemaal de gouden schoen (82/83 en 84/85). Dit jaar meegerekend staan de Portugese voetballers dan op zes overwinningen, gevolgd door Nederland met vier.

Over alle competities van dit seizoen gerekend wist CR7 overigens al 51 maal het doel te vinden. De Portugese bondscoach Paulo Bento gaf in een interview aan dat hij hoopt dat Ronaldo ook voor het nationale elftal zal gaan scoren. Op 4 juni aanstaande moet Portugal aantreden in een kwalificatiewedstrijd tegen de koploper in poule H, Noorwegen.

Lees ook:Ronaldo schrijft nu al geschiedenis voor Real Madrid
Lees ook:Maakt Ronaldo nog kans tegen Messi?
Lees ook:Portugal verliest van Argentinië
Lees ook:Benfica landskampioen van Portugal
Lees ook:Ronaldo niet in droomelftal Champions League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.