Sesismbra op zoek naar toeristen

De gemeente Sesimbra presenteerde gisteren een nieuw plan om het toerisme in de stad te stimuleren. Ze willen uitgroeien tot een grote toeristische bestemming binnen Portugal. En waarom ook niet? Het dorp, niet ver van Lissabon en Setúbal en op het randje van natuurpark de Serra da Arrábida, is ook zeer de moeite waard (in ieder geval nu het plan nog niet is uitgevoerd…). Een goede optie voor iedereen die zowel het strand als natuur en cultuur in de buurt willen hebben. Kijk maar:

Lees ook:De alles-in-1-vakantie: Costa da Lisboa
Lees ook:De zeven wonderen der natuur: Pontinha da Arrábida
Lees ook:Borden snelweg informeren over goedkoopste benzine
Lees ook:Favoriete restaurants: O Farol, Galé
Lees ook:Eduardo was beste Portugees in Zuid-Afrika

5 reacties op “Sesismbra op zoek naar toeristen

 1. TF

  Het is te hopen dat de Serra da Arrábida niet gemold wordt, die is een kwetsbaar en berchermd gebied…

    /   Beantwoorden  / 
 2. v rijhen

  Op een van deze blogs gaf KLM gratis tickets weg naar Curacao.
  Als deze mensen nou mij eens uitnodigen dan kom ik graag.
  Touristen zijn welkom toch?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Vermeulen

  Dat Serra da Arrábida daar klappen van krijgt is wel duidelijk. Misschien zou dat gebied eens moeten inzetten op duurzaam toerisme. je hebt uiteraard minder toeristen maar je behoudt min of meer de originaliteit. Net zoals op sommige Nederlandse eilanden: vol is vol. Ook daar zullen ze in Portugal naar toe moeten, wil je nog wat overhouden aan cultuur en natuur!!! En dat kan alleen als de toeristische druk beheersbaar kan worden gehouden. Op langer termijn zul je er alleen maar profijt van hebben…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.