Spanje en Portugal één land?

De universiteit van Salamanca voerde een onderzoek uit naar de ideeën op het Iberisch Schiereiland over een mogelijke samensmelting van Spanje en Portugal. Hieruit bleek dat zo´n 40% van de Portugezen een fusie wel zien zitten, terwijl dit bij de Spanjaarden rond de 30% ligt. Vooral de economische toestand in het land brengt veel Portugezen ertoe een eenwording met Spanje wel een goed idee te vinden. Tegenstanders zijn er echter ook meer in Portugal: 34,1% wijst een verenigd Iberië af, terwijl in Spanje 30,5% dit zelfde antwoord gaf.

Op de vraag wie eigenlijk de premier van het buurland is weet 55% van de Portugezen het goede antwoord te geven. Vraag je aan Spanjaarden wie de premier van Portugal is kan 1,2% een correct antwoord geven. Hóe typerend!! De drie bekendste Portugezen volgens de Spanjaarden zijn Cristiano Ronaldo, Luís Figo en schrijver José Saramago. De bekendste Spanjaarden in Portugal zijn Julio Iglesias, koning Juan Carlos en prinses Letizia.

Lees ook:Portugezen op vakantie in Spanje
Lees ook:Portugese premier reageert op junkstatus
Lees ook:Hoe zit het met die kerk in Olhão?
Lees ook:Prijsvraag: win vrijkaarten voor Ana Moura
Lees ook:Meerderheid Portugezen op vakantie in eigen land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.