Michelin sterren voor elf Portugese restaurants

Portugal deelt zijn Michelin gids met Spanje. In de deze week uitgekomen gids voor 2011 stonden elf Portugese restaurants vermeld: tien restaurants ontvingen één ster en één restaurant bemachtigde er twee. Er was ook één restaurant die zijn ster verloor (Eleven in Lissabon). Wie zoekt naar culinaire hoogstandjes kan het beste naar de Algarve, want daar zijn de meeste sterrenrestaurants te vinden:

* Vila Joya (Albufeira), de winnaar van twee sterren
* Amadeus (Almancil)
* São Gabriel (Almancil)
* Henrique Leis (Almancil)
* The Ocean (Armação de Pera)
* Willie´s (Quarteira)
* Fortaleza do Guincho (Cascais)
* Tavares (Lissabon)
* Quinta das Lágrimas (Coimbra)
* Casa da Calçada (Amarante)
* Il Gallo d´Oro (Funchal)

Lees ook:Expresso verkiest The Vine tot beste hotel van het land
Lees ook:Hamburgers en milkshakes
Lees ook:Favoriete restaurants: Ramires in Guia
Lees ook:De beste toeristische projecten van 2010
Lees ook:Favoriete restaurants: Clube de Pesca in Albufeira

3 reacties op “Michelin sterren voor elf Portugese restaurants

 1. H. Gardien

  Tavares is ons (gezelschap van 6 zakenlieden) bitter tegen- gevallen. Nauwelijks a al carte mogelijk; menu’s moeten 2 dagen van tevoren besteld worden (nergens bekend gemaakt). Gerant van het type doodgraver, met nog somberder personeel. Geen sfeer, het geld dus NIET waard. Gaan we niet meer naartoe.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan van der Wildt

  Zeer recentelijk wezen eten. Wat een bagger zooi daar. De oudste tent in Portugal, nou dat kan je wel zien aan het personeel. Volgens mij zijn ze opgegraven. Zeer beperkte keuze. Je wordt verplicht een menu te nemen. Schandalig gewoon.
  Ik ga hier nooit meer naar toe wat een K tent.

    /   Beantwoorden  / 
 3. G.J.van Linschoten

  Onlangs in Tavares gegeten verrotte vis dat ruikt men al bij binnenkomst.( bij de visboer op de markt ruikt het frisser)
  Totaal mislukte ballentent met al die zg oude spiegelslijkt wel een kermis attraktie. De capsones van het personeel dat er alleen keuze is uit 3 menu’s 4-5-8-gangen diner wordt niet vanaf geweken staat de doodstraf op. Personeel komt uit de Hades met sacho koppen.Niet bestelde wijn geserveerd ,zelfs 2 maal dezelfde gang geserveerd uiteraard met excuus maar toch.Waardeloze tent voor veel te veel geld zo kan Portugal nog wel € 80 millard gebruiken.Ga hier nooit naar toe !!! Snap niet hoe gasten aan ster komen.Mijn ster kreeg de race.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.