Metro bestaat vijftig jaar

De metro van Lissabon werd op 29 december 1959 voor het eerst in gebruik genomen. Dit was 96 jaar nadat in Londen de allereerste metro ging rijden. De metro van Lissabon was de veertiende van Europa en de vijfentwintigste van de wereld. Het begon allemaal met één Y-vormige lijn van 6,5 kilometer, maar inmiddels telt het metrostelsel van de Portugese hoofdstad vier lijnen, 39,6 kilometer en 52 stations. Jaarlijks worden 180 miljoen mensen vervoerd.

Komende dinsdag zullen verschillende activiteiten plaatsvinden om het vijftig jarig bestaan te vieren, zoals muziek in de metro´s en reizigers ontvangen een cadeautje. Alle informatie over de metro van Lissabon (bijvoorbeeld over de vele kunst die je tegenkomt in de metrostations) vindt je op de site www.metropolisboa.pt (ook in Engels!)

Lees ook:Cristo Rei waakt al 50 jaar over Lissabon
Lees ook:Metro van Lissabon stilgelegd door staking
Lees ook:Honderd jaar republiek
Lees ook:Lissabon: Festival dos Oceanos
Lees ook:Gratis openbaar vervoer in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.