Remigratie programma brengt 59 immigranten naar huis

Afgelopen januari verlieten negenenvijftig immigranten Portugal om met hulp van de Portugese regering een nieuw leven op te bouwen in hun moederland. Zij maakten gebruik van het zogenaamde Programa de Apoio ao Retorno Voluntário, oftewel het hulpprogramma voor vrijwillige remigratie. Hiermee krijgen immigranten een vliegticket en een onkostenvergoeding voor de eerste tijd terug in eigen land.

Verreweg de meeste remigranten in dit programma zijn Brazilianen. In januari verlieten 47 Brazilianen Portugal en 152 van de 172 migranten die nog ingeschreven staan in het programma komen ook daar vandaan. Verder remigreerden 4 inwoners van São Tomé, 4 Angolezen, 1 Nepalees, 1 Bengalees, 1 Guinees en 1 Malinees. Om voor de vergoeding in aanmerking te komen moeten de migranten aan een aantal eisen voldoen: ze moeten op vrijwillige basis terugkeren, ze mogen geen strafblad hebben, ze beschikken zelf over onvoldoende financiële middelen, ze komen niet uit de EU, ze beschikken over legitimatie, ze hebben niet eerder gebruik gemaakt van het programma, ze worden niet op een andere wijze gesubsidieerd en ze plegen geen valsheid in geschriften. Verder bepaalt het programma dat eenmaal geremigreerd, de grenzen van Portugal voor die persoon vijf jaar lang dicht blijven.

Lees ook:Aantal Oost-Europese immigranten blijft toenemen
Lees ook:Steeds meer Portugezen de grens over
Lees ook:Portugal beperkt toestroom migranten
Lees ook:Portugal meest genereus in integratie politiek
Lees ook:Ana Moura op tournee

2 reacties op “Remigratie programma brengt 59 immigranten naar huis

 1. B en N

  Hallo Portugal kenners,

  Wij zijn een jong echtpaar van 30 en 27 en zijn na een aantal keer Portugal op zoek naar mogelijkheden om te emigreren. Voor onze bestemming zoeken we werk in een ziekenhuis of andere zorginstelling. Mijn vrouw is HBO verpleegkundige en ik ben werkzaam in de landbouw. Voor de landbouw hebben we connecties en mogelijkheden, maar in zorginstellingen is het lastig een baan te vinden. Is er iemand die tips heeft voor werk in de zorg in Portugal? Er moet toch ergens mogelijkheid zijn voor HBO verpleegkundigen met ervaring in een ziekenhuis.

  Alle reacties welkom.

  Groeten!

    /   Beantwoorden  / 
 2. jolanda

  hoi
  in Loule zit een nederlandse kliniek en er is een nederlandse vrouw die een thuiszorgorganisatie aan het opzetten is. Verder vooral veel informeren bij de priveklinieken. Hou er wel rekening me dat je maar een schijntje gaat verdienen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.