Sporting krijgt cadeautje van FC Twente

“O Leão bem pode agradecer-se à sorte, tão pobre foi a exibição”. Dat schreef het Jornal de Notícias over de uitslag van de wedstrijd Sporting- FC Twente. Oftewel: de Leeuw (Sporting dus) moet vooral dankbaar zijn voor het geluk wat hij had, want het was een zwakke vertoning. Natuurlijk zijn de Portugezen blij met het passeren naar de volgende fase van de play offs voor de Champions League, maar de manier waarop wordt niet erg gewaardeerd. Ongeconcentreerd en wanhopig zijn woorden die worden genoemd. Logisch ook, want als Twente niet een eigen doelpunt had gemaakt, had het er heel anders uitgezien voor Sporting.

Wat is dat toch met Nederlands vs. Portugees voetbal? Of het nou de clubs zijn of de nationale elftallen, Nederland verliest continu op de stomste manieren. De Portugese krant benadrukte nog maar eens dat Sporting nog nooit heeft verloren van een Nederlands team. Hoe kan dat nou? En natuurlijk werd het voorval tegen AZ nog eens breed uitgemeten: “o milagre de Alkmaar” wordt het intussen genoemd (het wonder van Alkmaar). Nou, dan hebben ze er nu dus het wonder van Enschede bij.

Nu is het wachten op de naam van de volgende tegenstander. De mogelijkheden zijn Anderlecht, Fiorentina, Atlético Madrid of FC Timisoara

Lees ook:Sporting stelt teleur tegen Twente
Lees ook:FC Porto doet goede zaken in Manchester
Lees ook:FC Porto onderuit door goal Cristiano Ronaldo
Lees ook:Sporting ruilt Paulo Sérgio voor José Couceiro
Lees ook:Sporting afgeslacht door Bayern: 1-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.