“Het antwoord in de zaak Maddie ligt in de Algarve”

De twee privé detectives die door Gerry en Kate McCann in de arm zijn genomen deden voor het eerst een boekje open over hun onderzoek. Voormalig politieagenten Dave Edgar en Arthur Cowley vertelden hun verhaal aan Channel 4, in een documentaire die volgende week zal worden uitgezonden.

Volgens de twee ligt het antwoord op de zaak in de Algarve en niet in landen als Marokko, Frankrijk of Spanje. Zij richten zich dan ook op de omgeving van het appartementencomplex en willen vooral onderzoek doen naar de man die gezien zou zijn met een kind in zijn armen en de mogelijkheid dat de familie McCann al langer in de gaten werd gehouden. In de documentaire Cutting Edge: Madelaine was here worden de beide detectives gevolgd in hun pogingen de getuigenverklaringen om te zetten in antwoorden.

Vandaag is het exact twee jaar geleden dat het meisje verdween in Praia da Luz. Verschillende kerken in de omgeving van het huis van de McCann´s in Engeland bidden vandaag voor Madelaine. De ouders hebben besloten om het weekend in rust elders door te brengen. De documentairemaakster Emma Loach vertelde in een interview dat het voor Gerry en Kate bijzonder moeilijk is te accepteren dat hun leven doorgaat en dat ze steeds meer in staat zijn normaal te functioneren. Ze voelen zich hierover schuldig. Gerry zegt dat ze zich hebben weten aan te passen, maar dat de wond zeker niet geheeld is.

Bron: BBC

Lees ook:Ouders van Maddie naar Oprah Winfrey
Lees ook:Ouders van Maddie beklagen zich over Portugese autoriteiten
Lees ook:Ouders Maddy McCann klagen inspecteur van politie aan
Lees ook:Zaak Maddie heropend
Lees ook:Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.