Ouders van Maddie beklagen zich over Portugese autoriteiten

Afgelopen maandag werd in Amerika de uitzending van Oprah Winfrey uitgezonden waar de ouders van de vermiste Madelaine McCann te gast waren. Het werd uiteraard een emotioneel gebeuren waarbij de ouders vertellen hoe ze hun leven voortzetten zonder hun dochter. De Portugese zender SIC zond het programma ook al uit en bijna 500.000 Portugezen keken naar de show.

Kate geeft in het interview aan dat ze bijzonder boos waren op de Portugese autoriteiten toen deze de ouders zelf beschuldigden van betrokkenheid. Dit betekende namelijk dat ze niet bezig waren met het zoeken naar de échte daders. Een emotionele Kate beschrijft verder dat ze elke dag twee keer de kamer van Madelaine binnen gaat: ´s ochtends opent ze de gordijnen en aan het einde van de middag sluit ze ze weer. Ook praat ze regelmatig met haar dochter.

Oprah vraagt aan het koppel of ze denken dat ze in de gaten zijn gehouden voor de verdwijning van hun dochter. Kate antwoordt dat ze inderdaad denkt dat dat het geval is geweest en dat de gedachte daaraan haar misselijk maakt. Oprah wil verder weten in hoeverre de verdwijning van invloed is op het huwelijk, waarop Gerry antwoord dat het soms moeilijk is, maar dat de liefde voor Madelaine ze verbindt. Als de verouderingsfoto wordt getoond waarop Madelaine te zien is zoals ze er misschien nu uit zou kunnen zien wordt het Kate teveel. Het feit dat ze haar eigen dochter niet meer herkent maakt haar bijzonder emotioneel.

Gerry en Kate zijn al veel bekritiseerd sinds de vermissing van Madelaine twee jaar geleden. Maar dat ze ervoor zorgen dat de zaak onder de aandacht van de mensen blijft kan niemand ontkennen.

Lees ook:Ouders van Maddie naar Oprah Winfrey
Lees ook:Ouders Maddy McCann klagen inspecteur van politie aan
Lees ook:“Het antwoord in de zaak Maddie ligt in de Algarve”
Lees ook:Zaak Maddie heropend
Lees ook:Oprah Winfrey wil verhaal van Portugese politie niet horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.