Documentaire over Madelaine levert 50 nieuwe tips op

De documentaire Madelaine Was Here die donderdagavond werd uitgezonden heeft 50 nieuwe tips opgeleverd via de Find Maddy Hotline. De meeste tips kwamen van mensen die in het gebied wonen waar het meisje verdween. Sommige bellers gaven aan al eerder contact met de politie opgenomen te hebben, maar nooit meer te zijn teruggebeld. Andere tips werden voor het eerst gemeld.

De twee privé detectives die de McCanns inhuurden verklaarden er direct mee aan de slag te gaan. “We zullen Maddie niet morgen al gevonden hebben, maar sommige tips zijn zeer betekenisvol”, aldus de woordvoerder van de familie, Clarence Mitchell. Het onderzoek richt zich nu in eerste instantie op een man die door vier verschillende getuigen vijf maal in de buurt van het appartementencomplex gezien is. Hij wordt in de Britse media Mr. Spotty genoemd, omdat hij wordt beschreven als een man met een pukkelig gezicht. Tijdens de documentaire werd een tekening van Mr. Spotty vertoond, zoals hij er mogelijk uit zou kunnen zien.

Maar liefst 2,6 miljoen mensen keken naar de documentaire op de Britse televisie. Morgen wordt Madelaine Was Here uitgezonden op de Portugese televisie in de hoop dat ook daar weer nieuwe aanknopingspunten uit naar voren komen. De algemene theorie van het moment is dat een om een zorgvuldig georganiseerde ontvoering ging door twee mannen: Mr. Spotty en de mysterieuze man die door één van de vrienden van de McCann´s werd gezien terwijl hij een kind wegdroeg. Deze laatste man zou later gezien zijn door een Ierse familie.

Lees ook:Pedofiel wil geld voor informatie over Madeleine
Lees ook:“Het antwoord in de zaak Maddie ligt in de Algarve”
Lees ook:Tipgevers in zaak Madelaine ondervraagd door politie
Lees ook:Pedofiel stemt in met gesprek over Madelaine
Lees ook:Successtory Nederlands gezin in Alentejo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.