“Alleen Portugezen zelf negatief over Portugal”

Dat Portugezen geen hoge pet op hebben van hun eigen land is al meerdere malen op dit blog naar voren gekomen. Een groot deel van deze negatieve houding is een soort constante in de mentaliteit. Er wordt gemopperd om het mopperen. De minister van Buitenlandse Zaken, Luís Amado, probeert het zelfbeeld van de Portugezen te relativeren door aan te geven dat hij in het buitenland slechts positieve geluiden hoort over Portugal.

“Só oiço dizer mal de Portugal em Portugal”, merkte hij op (alleen in Portugal wordt slecht gesproken over Portugal). In de rest van de wereld hoort hij heel andere geluiden. Tijdens zijn bezoek aan Swaziland werd Amado bijvoorbeeld geprezen om de rol van Portugal in de Afrikaanse diplomatie. Ook is er groot respect voor de historische rol die Portugal speelde in de wereld, aldus Amado. Of de nimmer tevreden Portugezen door deze woorden worden opgemonterd is maar zeer de vraag. Zij zullen meer geïnteresseerd zijn in zaken van nu, zoals werkloosheid en koopkracht , dan in de rol van Portugal in de geschiedenis.

Lees ook:Luisteren naar Portugese geluiden
Lees ook:Festival van de Ontdekkingsreizen in Lagos
Lees ook:Tips voor kinderen in de Algarve
Lees ook:Hip Hop Tuga
Lees ook:Portugal niet scheutig met ontwikkelingshulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.