Brussel wil meer bezuinigingen van Portugal

De krant Diário Económico schreef vandaag dat de Europese Commissie de Portugese bezuinigingsplannen (PEC) niet ver genoeg vindt gaan. Dit bericht komt op dezelfde dag dat kredietbeoordelaar Moody´s dreigt Portugal´s kredietwaardigheid te verlagen, iets wat  Standard & Poor vorige week al deed.

De EU wil dat Portugal verder gaat in het beperken van subsidies, de bevriezing van ambtenarensalarissen  en vooral het verminderen van sociale uitgaven. Volgens berekening uit de PEC zal het begrotingstekort in 2011 op 6,6% staan, maar de laatste berekeningen van de EU beweren dat het op 7,9% uit zal komen. Te hoog dus, aldus de Europese Commissie.

Lees ook:Portugal verliest 71 miljoen aan Europese subsidies
Lees ook:De Portugese bezuinigingsplannen in vogelvlucht
Lees ook:Bezuinigingsplannen deel 4
Lees ook:Portugal 25 jaar bij Europa
Lees ook:Europese troika bespreekt vandaag noodhulp aan Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.