Zelf maken: Figos Recheados

Figos Recheados of gevulde vijgen zijn een gerecht dat oorspronkelijk uit de Algarve komt. Hoewel de Portugezen ook veel verse vijgen eten is dit recept bereid met gedroogde vijgen. Het wordt gegeten als nagerecht.

Blancheer 300 gram amandelen in ongezouten heet water. Giet ze af, verwijder de velletjes en maal ze in een mixer. Het moet geen pasta worden, maar een soort fijne korreltjes. Doe de amandelen in een schaal met 120 gram suiker, 30 gram cacao, een snufje kaneel en geraspte citroenschil. Meng dit alles goed.

Rek 36 gedroogde vijgen stuk voor stuk uit, door ze bij de beide uiteinden vast te houden. Maak in iedere vijg een inkeping in de lengte (zonder de beide helften te scheiden!) en vul ze met het chocolade-notenmengsel. Sluit de opening met een tandenstoker. Verwarm de oven voor op 160⁰ en plaats de gevulde vijgen er een half uur in.

Bom apetite!

Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: Mousse de Chocolate
Lees ook:Zelf maken: Pastéis de Nata
Lees ook:Zelf maken: arroz doce
Lees ook:Zelf maken: Cabrito Assado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.