Zelf maken: Cabrito Assado

Tijdens Pasen wordt in veel Portugese keukens cabrito of borrego gemaakt, oftewel geit of lam. Per regio verschilt de exacte bereiding. Het hier beschreven recept is een vrij algemene bereiding van cabrito assado (gebraden geitenbout).

Snijd 2 uien, 4 knoflooktenen en 100 gram spek (toucinho) in kleine stukjes. Voeg 50 gram margarine toe, 1 theelepel colorau (een mild paprikapoeder), 1 deciliter witte wijn en zout en peper en mix alles tot een pasta. Smeer hiermee 1 geitenbout van ongeveer 1,5 kilo in. Snijd 2 uien in ringen en verspreid deze over een schaal. Leg hierop de geitenbout. Strooi over de geitenbout een bosje gehakte peterselie en 2 laurierblaadjes. Zet dit alles nu 24 uur weg om te marineren.

De volgende dag schenk je 1,5 dl witte wijn over de geitenbout. Snijd 500 gram aardappels in stukken en leg die rond de geitenbout in de schaal. Strooi er zout en peper over voor de smaak. Snijd 75 gram margarine in stukken en verspreid deze over de geitenbout en de aardappels. Zet de schaal nu in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bedruip zo nu en dan de geitenbout en aardappels met het ontstane vocht. Laat het geheel ruim een uur in de oven staan.

Bom apetite e boa pascoa!

Lees ook:Zelf maken: Lombo de Porco com Castanhas
Lees ook:Zelf maken: Chanfana
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Sopa da Pedra (en de legende erachter)
Lees ook:Zelf maken: Figos Recheados

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.