Setúbal vestigt record sardientjes eten

SardinhadaIn Setúbal werd gisteren een nieuw record sardientjes eten gevestigd. Op de grootste sardinhada van de wereld werd 6.340 kilo aan sardientjes op de barbecue gelegd en opgegeten. Duizenden mensen kwamen naar de sardinhada om zich tegoed te doen aan de gratis sardientjes, die wegens de drukte vaak staand in de brandende zon moesten worden genuttigd.

Er waren zelfs bezoekers uit Viseu, Coimbra en Faro afgekomen op het evenement, dat bedacht werd door een groep vrienden. Het oude record stond op naam van een restaurant in Los Angeles, dat twee jaar geleden 5.871 kilo sardientjes grilde. Dit betekende voor Setúbal dat er minstens honderdtwintigduizend sardientjes gegrild moesten worden binnen acht uur. En dat lukte. Daarmee heeft Setúbal een plaatsje weten te bemachtigen in het Guinness Book of Records.

Lees ook:Nieuw Guiness record menselijk domino met matrassen
Lees ook:Sardientjes eten in Portimão
Lees ook:Stel rijdt van Nederland naar Portugal met 21 kilo heroïne
Lees ook:Deolinda opnieuw in de prijzen
Lees ook:De lekkerste vis komt uit Portugal

Eén reactie op “Setúbal vestigt record sardientjes eten

  1. Maaike

    ‘k ben reeds een tijdje dit blog aan ‘t volgen en vind de berichten écht interessant. Vooral omdat wij sedert anderhalf jaar in Portugal wonen en de taal nog niet voldoende machtig zijn om de nieuwsberichten tot in detail te verstaan. Bedankt… Lieve groet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.