Amandelbomen in bloei

Sinds de hogere temperaturen van afgelopen weekend schieten her en der de krokussen, sneeuwklokjes en narcissen weer uit de grond. De lente komt er aan! In Portugal zorgt dit ook voor een verandering in de natuur. De meest bekende voorbode van lekker weer zijn daar de bloeiende amandelbomen. Ze zien er prachtig uit: kleine rose-witte bloesems aan de verder dorre takken fleuren de natuur op. Maar de bloeiende amandelbomen zijn vooral bekend door de legende. Velen zullen het verhaal kennen, maar zo niet…

Ten tijde van de Moorse bezetting was in de Moorse hoofdstad Silves de jonge Ibn-Almundim aan de macht. Hij werd verliefd op Gilda, een prinses uit het Noorden, wiens vader de Moren hadden verslagen. De Moorse prins trouwde met haar, gaf een groot feest en was dolgelukkig. Maar Gilda was dat niet; ze was verdrietig en teneergeslagen. De prins liet medici van over de hele wereld zijn vrouw onderzoeken, maar niemand wist haar te verlossen van haar verdriet. Op een dag zei een oude wijze man uit het Noorden dat de prinses de witte sneeuw miste die in haar thuisland de aarde bedekte. Om voor zijn vrouw sneeuw te maken liet de prins honderden amandelbomen planten over zijn rijk. De witte bloesems aan de bomen in de lente gaven de illusie van een besneeuwd landschap. Zo bracht de prins het geluk terug in het leven van zijn vrouw. In ieder geval gedurende de lente…

Het blijft een mooi romantisch verhaal. Iets om over na te denken als je een wandeling maakt door het met amandelbloesem bedekte landschap. Als je bij google.pt Amendoeiras em flor 2009 invult krijg je talloze links naar allerlei activiteiten die door heel het land rond de bloeiende bomen worden georganiseerd.

Lees ook:Treinreis: bloeiende amandelbomen
Lees ook:Discussie over sneeuwschuivers
Lees ook:De legende van het meer der Zeven Steden
Lees ook:Tornado zorgt voor schade en gewonden
Lees ook:Tienermoeder doodgeslagen in leegstaand gebouw

0 reacties op “Amandelbomen in bloei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.